Encara amb el soroll reconfortant de la solidaritat a les orelles ha començat la reunió d’entitats de Berga. Més de quatre-centes persones s’han reunit per veure que cal fer després de portar moltes hores de protestes per l’assasinat d’en Pep Isanta.
L’alcalde ha iniciat l’assamblea explicant que l’Ajuntament intentarà presentar-se com acusació particular i si no pot ho farà com acusació popular. També ha informat que l’ advocat de l’acusació serà el mateix que va del cas de Ronny Tapias.
Des del principi al final de la reunió s’ha palpat la por que té la gent a que els detinguts tornin a rondar per Berga. La pregunta tornava una i una altra vegada a l’aire :" I si tornen que farem".
L’alcalde de Berga ha anunciat que en el Ple de dijous es demanarà al Parlament una legislació més restrictiva per aquesta mena d’agressions. Quan algunes persones li han preguntat perqué no s’havia pronunciat prou obertament contra els mossos, l’alcalde de Berga ha reconegut que el rebuig és un fet real i que s’ha de procurar arribar al diàleg.
Algunes persones han demanat que es desterrés als detinguts, l’alcalde ha dit que no estava segur que la legalitat permeti la possibilitat de fer fora a ningú de cap poble. Altres han demanat de posar fotos dels detinguts per tot el poble perqué tothom els conegui
L’assamblea ha tingut una segona part sense les autoritats municipals i es quan les entitats han decidit organitzar-se danvant la gravetat dels fets i constituïr una Plataforma per parlar amb l’Ajuntament i amb els Mossos. Cap al final alguns joves han qualificat el comportament dels Mossos tant a la roda de reconeixement, com en tot el procés, de poc correcte.
En paral.lel la Terribas entrevistava a Miquel Esquius, Cap de la Regió Central dte la Polícia Catalana. La imatge del responsable dels Mossos, poc acostumat a la televisió, feia més evident l’absència de la Consellera Tura tant amant de sortir a la televisió. La Terribas ha preguntat al Cap dels Mossos, poc acostumat a parlar amb la premsa, si creia que s’havien equivocat en alguna cosa . Esquius ha contestat sense convicció que estava bastant content de l’actuació dels Mossos però decebut perqué no s’havien explicat prou bé a la població. Abans havia dit que la culpa del descontent que hi havia a Berga era perque la informació sobre el temps de resposta dels Mossos que s’havia donat a la Plaça, amb el cor calent del dolor, no era veritat.
Potser a algú quan haurà tancat la televisió encara li resonaran les paraules de l’Abel del Casal d’en Panxo a la consellera Tura en el programa d’en Cuní. L’Abel preguntava perqué els Mossos sovint posen més enfasi en tractar com a delinquent al ciutadà normal i defuig enfrontar-se al delinqüent. Un interrogant que encara ningú s’ha atrevit a respondre.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!
De la Tura no m’agrada el seu aire de madre superiora però li veia bona intenció. Fins i tot en el tema del Carmel va afrontar el cos a cos amb les persones que es queixaven molt bé. Es veu que allà es sentia segura. Ara, en canvi ha amagat el cap sota l’ala. El primer dia no li va fer res sortir a la televisió a expressar la seva pena, el condol i aixó si agrair a Tv3 que la deixessin sortir. Lamentable i preocupant. Quan la vaig veure em va fer mal pensar en els pares del noi mort.
Es veu que l’enterrament no era el lloc on el govern havia de manifestar el dol, amb la tele n’hi havia prou o és que potser la Consellera tenia por perqué havia badat mentre ens feia bufar a tots els catalans.
Consellera cal ser valents. No podem tenir una polícia recaudatoria, ja tenim una Guardia Urbana que fa cobri/caixa.. En tenim prou. Volem una polícia catalana que ens ofereixi seguretat. Venen temps difícils: Castellar, Sabadell, Perpinyà, Berga i avui Hospitalet. No badem. Ara també volem tolerància zero. Rectificar és cosa de savis.