Els fets de Berga

Redacció de VilaWeb (Maig 05)

31 de maig de 2005
Sense categoria
5 comentaris

La Cassolada continua davant la Comissaria de Berga

Quan al campanar han tocat les vuit el soroll de les campanes s’ha fos amb els primers tocs de la cassolada. La plaça de Sant Pere s’ha anat omplint fins a quedar plena a vessar de gent de tota mena i edats. Des de nens petits picant amb els estris de cuina fins a gent gran fent soroll amb eines de pagès. L’alcalde de Berga, en Ramon Camps, s’ha afegit a la cassolada picant de mans des de la porta de l’Ajuntament. Tres pancartes sobresortien entre els caps de la gent amb consignes unitaries: "Cap culpable al carrer", " El poble vols justícia" i" Berga no et cansis de lluitar".
Despres de vint minuts de picar una noia ha cridat " Ja que estem tots aquí anem a fer pressió davant dels mossos". Tothom l’ha seguit. El crit ha donat pas a una manifestació espontania des de la Plaça cap a comissaria. Allà la cassolada continua amb força mentre la tensió augmenta.

  1. D’entrada demano coherència i ganes de fer les coses ben fetes. La ·redada· que van fer els mossos a Berga (discutible o no) era antialcohol (que tots sabem que menors en consumeixen i els en venen) i antidrogues ( i molts dels joves de Berga en consumeixen). Això va provocar una manifestació una mica fora de to (pancartes com: menys mossos, més porros). Els mossos han d’aguantar insults cada cop que surten i també són persones que representen un ens institucional. D’altra banda, els mossos van fer tancar el local d’una coneguda associació de joves de Berga, no per repressió policial sinó per una denúncia d’algun bar perquè els feien competència deslleial. És a dir, aquesta associació tenia un local social i venia begudes, per tant, feia de bar sense tenir llicència per fer-ho. Per tant, alerta, el van tancar perquè no PAGAVEN. I alguns dels joves de Berga, canviant de tema, haurien de dir que han comprat drogues a aquests delinqüents. Espero que a partir d’ara no ho facin perquè els han donat vida.
    Ja està bé que la gent de Berga ens mobilitzem, però en comptes d’increpar tant els mossos d’esquadra, ara que el mal ja està fet, i que, de fet, són els que ens han de protegir, perquè no ens mobilitzem davant de casa dels assassins? potser seria més coherent. Al cap i a la fi els mossos no han pas assassinat, i els que potser amb pressió marxarien del nostre poble serien tots aquests delinqüents que fa temps que hem d’aguantar amb impotència!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!