19 de febrer de 2008
Sense categoria
0 comentaris

Una altra estrella

Kosovo afegeix una altra estrella al firmament de països independents del món.
Cal felicitar els albanokosovars perquè han assolit la independència democràticament, tot i que el món no en va voler saber res fins que una guerrilla va començar a fer soroll.
Cal felicitar els albanokosovars i recordar-los que han de ser escrupolosos amb la seva definició d’Estat multiètnic, perquè ells saben molt bé què vol dir no fer-ho.
Cal felicitar els albanokosovars i recordar-los que Rugova va iniciar el camí des de la noviolència, malgrat les matances i el patiment.
I cal que siguin conscients que ho tenen difícil en tots els sentits. Però la seva voluntat com a poble els ho hauria de fer possible.
Sembla mentida que el PSOE de Zapatero no hagi après que el PSOE de Felipe va equivocar-se quan va dir que les fronteres a Europa eren inamobibles. I es va fer un fart de reconèixer nous estats.
Sembla mentida que els partits espanyols siguin tan poc respectuosos amb la voluntat democràtica dels pobles. Espanya i Sèrbia juntes en contra de la voluntat popular i del parer de la resta d’Europa! Però si ni tan sols han estat capaços d’acceptar i defensar el dret a l’autodeterminació de la seva excolònia saharaui!
Pot ser que si els albanokosovars haguessin tingut el reconeixement nacional, els mitjans, el marc polític i econòmic, etc. del que (en el que) en teoria era el seu estat potser haurien pogut arribar a acords que haguessin evitat la independència unilateral. Farien bé els partits espanyols de prendre’n nota.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!