21 de maig de 2009
Sense categoria
0 comentaris

P q RR?

Aquests dies assistim a una contínua apel·lació -fins i tot informativa– a la importància i el volum d’assumptes que es decideixen al Parlament Europeu. I no em sembla malament, cal fer-ne pedagogia per mirar d’alleugerir la llunyania amb què se sent tot això d’Europa. I superar la imatge que han transmès els grans partits que Europa és per a polítics retirats, aprofitats i/o incòmodes.
És important que les campanyes que facin els partits siguin europees. Sobre Europa des d’aquí, no sobre aquí per a Europa. Que es facin propostes de Catalunya cap a Europa sobre quin model d’Europa volem, com superar la crisi econòmica, mediambiental, institucional… I que apostem per tenir veu pròpia a Europa per defensar els nostres interessos. Però és absurd traslladar-hi responsabilitats que recauen a Espanya, perquè molt sovint el problema no és Brussel·les sinó Madrid.
Acostar Europa a la ciutadania passa, en part, per la circumscripció electoral. I això no depèn de Brussel·les o Estrasburg sinó de Madrid. Una circumscripció catalana o de Catalunya i comunitats veïnes acostaria el Parlament Europeu a l’electorat d’aquí.
Acostar Europa a la ciutadania passa, en part, per resoldre l’anomalia mundial que la llengua de 10 milions de ciutadans i ciutadanes no hi sigui oficial. I això no depèn de Brussel·les o Estrasburg, sinó de Madrid.
És per això que insisteixo que les eleccions s’han de plantejar en clau europea i amb veu pròpia (com a nació que som).
I és per això que no tinc cap dubte a l’hora de fer campanya per algun dels candidats.
Perquè Raül Romeva ha demostrat durant cinc anys que sua la samarreta, que està preparat i que treballa per continuar aprenent, que ret comptes diàriament des del seu bloc, que actua des de la convicció i que, sense complexos, ho fa aportant una veu pròpia del país. Com va demostrar-ho sent una de les cares visibles de l’anomenat “sector sobiranista” a l’Assemblea d’ICV de novembre de 2008. Com ho demostra en els actes als quals assisteixo aquests dies.
Si algun dels candidats dels partits catalans aporta solidesa, coneixement, convicció i catalanitat en un sol pac, aquest és en Raül. Amb ell, com mai, ICV l’encerta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!