20 de febrer de 2009
Sense categoria
1 comentari

Sigues lingüísticament sostenible

Des de final de l’any passat s’està presentant a les universitats catalanes el decàleg Sigues lingüísticament sostenible, un projecte desenvolupat pels serveis lingüístics de vuit de les nostres universitats amb l’objectiu de difondre entre la comunitat universitària la importància que té la sostenibilitat de la diversitat lingüística.
S’acaba de presentar l’Atlas de la Unesco de les llengües en perill i, si es visita l’aplicació interactiva que hi ha, s’hi pot veure quina és la situació de les llengües amenaçades per estats.
Sent optimistes, el 50% de les entre 4.000 i 6.000 llengües, que es parlen al món corren perill d’extingir-se en els propers cent anys i el 96% són parlades per només el 4% de la població mundial. Les condicions òptimes que asseguren la vitalitat d’una llengua són una conjunció de suport institucional, utilitat de la llengua en l’esfera econòmica del país i utilització en els mitjans de comunicació globals, amb el sentiment de fidelitat dels parlants envers la llengua pròpia i la consideració que aquests en tenen com a símbol identitari com a factors tan o més essencials.
El català no surt a l’Atlas de la Unesco, però encara hi ha molta feina a fer perquè la viabilitat estigui garantida.

  1. El problema és que el mitjans de comunicació amb les corresponents autoritzacions de la Generalitat no són lingüisticament sostenibles.

    Si més no tot el contrari provocant el lideratge d’un nivell insostenible de contaminació lingüística.

     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!