18 de juliol de 2008
Sense categoria
0 comentaris

El català, llengua comuna

Ahir vaig assistir, en representació d’ICV (també s’hi van sumar en Francesc Pané i la Mercè Civit, diputats d’ICV-EUiA al Parlament) a la presentació del manifest i el vídeo “El català, llengua comuna” que ha elaborat al llarg de quatre anys la xarxa associativa de la immigració integrada per 23 associacions i que ha impulsat la Plataforma per la llengua.
Actes com aquests, fets en positiu i amb molta gent darrera, ens fan veure que, si ho fem bé, el català té futur. Perquè hi ha molta gent convençuda que el català ha de ser la llengua comuna del nostre país.
El manifest reivindica el català com a llengua d’acollida i en destaca la importància com a element d’inclusió i cohesió social i, en aquest sentit, Abdou Mawa Ndiaye (president de l’Associació Catalana de Residents Senegalesos) va expressar la necessitat que la societat d’acollida deixi de tractar els nouvinguts com a immigrants i comenci a reconèixer com a membres de la societat aquelles persones que se senten catalanes.
La xarxa considera que la defensa del català és la defensa de totes les llengües i que el coneixement del català ha d’anar lligat a la consecució de drets socials i polítics i a la participació en la construcció del país.
L’acte, celebrat a l’Ateneu, va visualitzar un ampli reconeixement civil i institucional al treball de la xarxa constatable amb la presència del president del Parlament, l’expresident Pujol, diversos diputats, diputades i membres de CiU, ERC i ICV-EUiA, els secretaris d’Immigració i de Política Lingüística i representants de l’Ateneu Barcelonès, del Consell
Consultiu de la Plataforma per la Llengua, de l’Opinió Catalana, d’Òmnium Cultural, de la
Fundació Trias Fargas, i d’altres entitats i
de la societat civil catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!