Solcades

Eduard Solà Agudo

2 de juliol de 2022
0 comentaris

La processó de sant Pere (i II)

Esta tarda he portat la Lila a Les Cases per voluntat de ma filla Aran. La tia Lila passarà este estiu a casa i que siga lo que Déu vulga.

Hem sortit a passejar i hem fet un una aigua i una canya al Castor, on mos hem trobat a Sisco i Nando i Jan, i de seguit hem anat a vore la processó de sant Pere.

Lo dia de sant Pere i sant Pau vaig anar amb ma mare a missa de set a Alcanar i érem 4 i el mossèn, però avui estava hasta la banda i la plana major dels municipals. Com cada any.

Per mi, que les masses m’agobien (i més de deu pel meu gust són associació il•lícita), l’alegria està en les converses. Avui he conversat amb Paquito, un cosí prim de ma mare, mariner, sobre oliveres. Que enguany no hi ha una oliva. I és de veres i me penso que ja ho he dit alguna vegada per ací. Que enguany no hi ha oliva. Segons lo meu parer no hi ha oliva perquè ha plogut massa i massa malament, per variar en este puto país. Quan plou molt l’olivera amolla massa fulla i després no fa gens de mostra. I la mostra que fa també l’amolla i no fa un cap de fava de fruit. Perquè l’oliva és un fruit, no és pas una hortalissa, ni una verdura.

Pos bueno: Demà, domenge. A dos d’onze anirem a missa. Ara no recordo si mossèn Emílio va dir a dos d’onze o a les dotze, lo passat domenge. 

Ara se veu més genteta. L’estiu ha començat. A patir, manos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!