Solcades

Eduard Solà Agudo

21 de novembre de 2020
0 comentaris

Lo ‘Calendari dels pagesos’ d’enguany

Enguany lo Calendari dels pagesos compleix 160 anys. Això vol dir que mos hem de remuntar fins el 1861 per retrobar-nos amb lo seu primer any de publicació. I què passava a ca nostra el 1861? Doncs segons conta la Viquipèdia, aquell any va caure un meteorit a Canyelles, s’inventà el pedal de la bicicleta i nasqué Santiago Rusiñol. Déu n’hi do, mai deixen de passar coses allà on vaigues.

L’edició d’enguany inclou un article que m’ha agradat especialment de llegir. Es titula ‘Treballar al bosc’ i els seus autors son l’Antoni Gimeno i en Josep Cot, autors d’un llibre que de ben segur serà una de les lectures que faré enguany i que es titula Tornar al bosc. Les feines dels bosquerols (Edicions Sidillà).

Enguany el Calendari també inclou un breu article de na Montse Pijuan, psicòloga i divulgadora d’alimentació saludable, titulat El camí a la salut. Un article breu però que preten resoldre la pregunta de ‘per què segueixen augmentant els índexs d’obesitat, de malalties coronàries, de diabetis o de transtorns psicològics?’

I el Calendari enguany inclou altres articles i un calendari de l’any d’allò més bonic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!