Solcades

Eduard Solà Agudo

14 de juny de 2018
0 comentaris

Una de romans

Corria l’any 2006, potser el 2005, quan vaig emprendre el CAP, el Certificat d’Aptitud Pedagògica, que per cert fa uns mesos em van dir que ja podia passar a cercar-lo, lo certificat en si, que encara m’espera allà al Campus Mundet amb les taxes abonades.

El cas és que sempre vaig prioritzar dedicar-me a excavar, de la qual cosa mai me’n penediré. Però ara és diferent: La paternitat m’ha fet descobrir quelcom que sempre m’ha agradat, que és la socialització del coneixement, la trobada per aprendre, qualsevol motiu per aprendre i transmetre. Al cap i a la fi, per a emocionar-se.

Avui ma filla Aran i jo mos hem tornat a vestir amb la túnica romana. Aquesta volta l’ocasió no puc negar que em feia molta il•lusió, tot i que també em causava un cert respecte, el fet de contar els números i l’origen dels dies de la setmana a dos cursos del seu col•legi. Equipats amb papirs, una tauleta de cera i un stilus, l’experiència ha estat esplèndida per gratificant cosa de no dir.

Los xiquets i les xiquetes tenen una gran capacitat per a aprendre i, motivats per la posada en escena, és un regal per a l’ànima observar com prenen l’interès per a descobrir des d’una altra perspectiva allò que segurament ja han vist a la televisió o potser els hi han explicat els pares. Com el cas d’en Javi, que ja coneixia l’equivalència numèrica de la V llatina.

Poques coses deuen haver més gratificants que transmetre el coneixement i que aquest emocioni. Potser el fet mateix de descobrir-lo i eixamplar-lo. Potser.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!