Solcades

Eduard Solà Agudo

3 de maig de 2018
0 comentaris

La utilitat de la literatura (1)

Segurament la cosa és així, respecte la poesia: M’agrada composar-ne quan en sento la necessitat (i m’interessa la dels altres, en general). Dit amb sinceritat, tot i que m’agrada descobrir poesies, rarament m’atreuen les lletres alienes en el sentit d’emocionar-me, amb algunes excepcions que ara no diré i que, ves, són tant conegudes o menys que les meues.

Per això que acabo de dir, no m’interessen els poetes o les poetesses, sinó llurs poesies i la seua relació autèntica amb la literatura. Vull dir que darrere d’una poesia jo hi cerco la voluntat, la intenció o la necessitat: El vincle amb l’escrivent.

El mercantilisme literari obliga a moltes persones a entendre el món a través dels magatzems de llibres -llibreries, biblioteques, autors o autores favorites o d’anomenada als mitjans de comunicació-. D’acord, això també està bé, però com tantes altres coses encadenades a la lògica del consum, aquest lligam fa que perdem de vista que la literatura no és una qüestió de periodistes mediàtics, cantautors de moda, etc. La literatura és útil i té una funció social si es pensa en primera persona, abans de trascendir a la crítica o als i les lectores.

Ja mos entenem, però pariré una segona i darrera part per acabar d’embolicar la troca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!