Per la República. Visca la República!

 

Al llarg d’estos dies -d’ençà que començà la campanya pel Referèndum i que molts esperem que acabe demà perquè hi tenim tot lo dret del món- he reflexionat i he escrit ràpidament, potser massa endut per la immediatesa, sobre ‘això que passa’, però intentant una perspectiva que incités a una reflexió ràpida i senzilla, a la meua manera. Ací mateix, al bloc.

Jo penso que a través del Twitter hi ha raonaments que són molt vàlids en la mesura que construeixen una font valuosíssima potser fins ara no prou explorada en la seua potencial trascendència al nostre país.

Perquè tenim la sort de viure, malgrat i amb tot lo pes de la ignomínia als Països Catalans,
l’alliberament del Principat.

La sort, precisament perquè mos alliberem i, de fet, ja no som qui érem fa un mes enrere perquè la voluntat de perseverar sempre pacíficament per millorar a fi de bé sempre dignifica.

Però m’estalviaré de fer comentaris de fons sobre les violències i els seus artífexs perquè em sembla una qüestió que és molt complexa i no em veig capacitat per tractar-la com es mereix.

Així i tot, vull escriure que avui, esta tarda, el govern espanyol ha traspassat totes les fronteres, definitivament, a mode de prèvia d’un comiat a la desesperada. I això sí que vull escriure-ho perquè penso que la nostra República que arriba ha conegut una autèntica declaració d’intencions per part d’Espanya. Em refereixo, és clar, a la més profunda i clara voluntat de foragitar la nostra sobirania referendada a través de la més censurable per miserable de les raons, que és l’anunci d’un assetjament brutal a través de l’amenaça de mort al nostre President i per a més escàndol apel•lant a les mans dels mateixos genocides que un dia van acabar amb la vida del President Companys i l’intent de qualsevol esperança de futur en pau arreu d’Europa i el món.

D’acord que la retòrica és la del colonialisme, la de sempre. I què?

I això, unes hores després de la passejada també de fins a 14 organitzacions (sic) feixistes i nazis per Barcelona. I durant el mateix temps que les ferotges agressions ultres durant la celebració del 9 d’octubre a València eren notícia al Twitter.

Per motius obvis, jo penso que a esta gentola que ostenta el poder del país veí se l’hauria de sotmetre a una exhaustiva observació i un posterior judici a instàncies internacionals.

Perquè en les formes i en les pràctiques, ací no hi ha matisos, ni possibles relativismes, malgrat haguem d’exercir-los com a remei per combatre el fàstic i el despreci més complet que no mos permetrien gaudir de les nostres hores.

Que el capvespre il•lumine els rostres de les persones malvades en tots los àmbits, arreu, dels qui en nom del poder pretenen desposseïr de la raó el seu significat, i que els garants de la democràcia que contempli els Drets Humans Universals, al matí, facin la seua feina i dignifiquin la vida i els seus valors implícits de bonesa.

Benvinguda República catalana.

PS 1. Llegeixo (12.45 hores del 10 d’octubre) una piulada del @ppcv en que ‘condemnen la violència en totes les seues formes’.

PS 2. (0.10, 11.X.17):

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *