‘Novembre humit, any de profit’

De sobte, però com sempre i, per tant, com era previsible, la normalitat és que a finals d’agost lo sol ja romancegi i no aparegue fins a dos quarts de vuit del matí. I d’esta hora i durant tot lo mes de setembre, la seua claror mos acompanyarà una mitjana de tretze hores cada dia. Al novembre en tindrem deu, però arribarem a finals d’este mes i entrarem al desembre amb nou hores i dos quarts de solet. I quan arriben los Reis en tindrem unes nou, però cada dia en tindrem més, car al febrer notarem que la claror roman més temps a mida que passen los dies.

Novembre i febrer són los mesos de l’any on los canvis de llum natural es perceben amb més intensitat. Que la tardor són quatre dies i l’hivern només un parellet i prontet caldrà sembrar les pataques de bell nou.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *