Esperant l’abril

Aproximadament, des del mes de novembre els ‘quadros’ dels arrossars estan secs. Avui, el paisatge del Delta és de color marró, però no passaran més de dos mesos que les 21000 hectàrees d’arrossar es cobriràn d’aigua i es sembraran de bell nou i, quan passem pels camins que fan cap als Muntells, a Sant Jaume, a Deltebre, a La Cava o al Poblenou, pareixerà que tot és un immens calidoscopi.

I arribarà el juny i l’espill haurà canviat de bàndol, car tot serà verd. I quan a l’agost mos abelleixi d’anar a torrar-nos al sol de l’Auet o a consumir orxata al Poblenou, lo verd, al seu torn, haurà canviat també de bàndol perquè ja gairebé no en confondrà amb el marró claret de les espigues.

Alego començarà la campanya de la sega, si no plou.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *