Smith i la Merkel i el nostre temps

Tal dia com avui de l’any 1790 moria Adam Smith, el considerat pare de l’economia moderna. Smith va teoritzar sobre la relació entre el valor i el treball, pensant que els preus sempre dependrien del treball, incorporat en els béns o en els serveis.

Posteriorment, Marx va partir d’aquesta idea per emprendre El Capital. Per Marx, només el treball produeix valor. I ara ves i enumera els quatre conceptes diferents de valor segons este home amb barba: No.

Tot això ho vaig escoltar dir per primera volta al professor Carles Santacana (a ‘Pensament i cultura contemporània’? Diria que es deia així l’assignatura que impartia a última hora de la vesprada, fins a dos quarts de deu).

Era el meu primer any a la universitat. Era un peixet de roca, aleshores.

Per cert, tal dia com avui de l’any 1954 va néixer, a Hamburg (RDA), Àngela Merkel.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *