Sègol per enforcar

fdasotoallsdas9alls-700x525Un dissabte de l’estiu de fa dos anys vaig anar a vore l’amic d’un conegut que cultiva alls a la Jana. Jo tenia la curiositat per aprendre a fer forcs amb el sègol, un cop collits. De fet, no seria fins al cap d’uns mesos, a l’octubre, que jo sembraria alls per primera vegada: Los alls de Lorenso, que per a fer-lo content de veres li has de dir que són uns alls que no es troben, però que la realitat és que són los mateixos alls morats del veí.

Aquella tarda d’estiu vaig aprendre a enforcar alls. I també vaig aprendre que l’all és un antibiòtic de primera, a banda de tenir altres propietats beneficioses pel cos.

Diu Lorenso que se’n menja un de cru cada matí, per esmorzar. I això sí que deu ser ben cert.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *