L’internauta que somiava el passat

Bloc personal d'Esteve Canet

16 de juliol de 2007
0 comentaris

Ha nascut la Plataforma Regeneració Catalana

La PLATAFORMA REGENERACIÓ CATALANA ha estat fundada per 253 ciutadans i ciutadanes anònims amb el suport de més de cent personalitats públiques catalanes d’alt nivell (del món intel·lectual, científic, cultural, econòmic) i, per suposat, amb el desig de rebre noves incorporacions. Els seus objectius fonamentals són dos:

 

 

          impulsar des de tots els àmbits de la vida pública una Regeneració Catalana basada en els eixos fonamentals que regeixen les societats occidentals actuals: modernitat en les infraestructures i transports públics, créixer de manera sostenible en tots els àmbits econòmics, facilitar l’accés a les noves tecnologies al conjunt de la ciutadania, revisionisme històric, jurídic, institucional, representatiu que adeqüi les institucions catalanes i les formes diverses de representació a les actuals necessitats dels ciutadans i ciutadanes davant la crisi indubtable de valors.

          Crear la consciencia nacional suficient, els mecanismes de regeneració adequats i les millors garanties per a què l’impuls esdevingui un èxit del conjunt de la Nació. Per això és evident que hem de caminar i posar els ciments cap a una estructura estatal a Catalunya que superi el marc actual .  

La nova Plataforma neix del convenciment que actualment Catalunya no pot seguir creixent, ni tan sols mantenir-se com una regió europea desenvolupada, si no gaudeix d’un estructura estatal que la defensi, la protegeixi i la rellanci al món. Així mateix, considera abastament demostrat que l’estat Espanyol perjudica els interessos socials, econòmics, culturals i d’identitat del conjunt de la ciutadania catalana, esdevenint els ciutadans i ciutadanes de Catalunya subjectes passius de segona classe en un estat on les seves institucions (el Tribunal Constitucional, el Defensor del Pueblo),  els òrgans judicials (Consejo General del Poder Judicial al capdavant), els culturals, les patronals de representació d’indústries i comerços, l’aparell militar, les organitzacions privades esportives, els interessos financers privats; tots juguen en contra del desenvolupament natural de Catalunya.

 

 A la vegada, Regeneració Catalana fa evident que el procés estatutari d’aprovació del Nou Estatut de Catalunya (aprovat en referèndum el passat mes de juny de 2006 pel poble català) no tan sols no ha solucionat ni una d’aquestes problemàtiques sinó que ha comportat:

 

         el desvirtuament de la norma en el seu transfons (la pretensió era situar Catalunya davant d’una nova relació amb Espanya, de caràcter federalitzant) i en els seus continguts més elementals de canvi.

 

          el creixement de la desconfiança cap els catalans entre la població espanyola (atiada de forma quasi genocida per força representants polítics espanyols i òrgans d’estat diversos)

 

         la demostració de la incapacitat de les forces polítiques catalanes per defensar els interessos comuns de la ciutadania davant l’Estat. També cal incloure-hi aquelles associacions que des de la societat civil no han estat prou valentes en la defensa dels interessos col·lectius.

 

 Regeneració Catalana ofereix l’establiment d’un Pla Nacional d’Actuació de consecució d’objectius i crida al conjunt de la població a adherir-s’hi.

 

En resum, el Pla Nacional d’Actuació estableix quatre punts bàsics:

 

– una primera etapa de conscienciació dirigida al conjunt de la ciutadania per fer paleses les mancances actuals i la greu disjuntiva en la que es troba el nostre país: o anem endavant o ens quedem enrere. Setembre 2007-setembre 2008. Convèncer també els àmbits de poder més significatius de l’economia, la política, els àmbits universitaris, d’investigació, els comerciants…

  una segona etapa, paral·lela en el temps (setembre 2007 a setembre 2008) que faci créixer Regeneració Catalana en xarxa i a través d’assemblees territorials.

– tercera etapa: convocatòria a partir del setembre de 2008 d’una Assemblea Nacional que iniciï la redacció d’una Constitució Catalana que estableixi les verdaderes bases estructurals de la Nació Catalana: institucions, òrgans democràtics, objectius estratègics, d’infraestructures, i que a la vegada expressi i defineixi al món quins són els valors espirituals, històrics i identitaris del nostre país. 

-darrera etapa. convocar les forces polítiques del nostre país a sumar-s’hi i a defensar davant qui calgui aquesta Nova Constitució. Si les forces polítiques no responen a l’oferiment, esdevenir Plataforma Electoral i presentar-se davant el poble amb el següent calendari en cas de guanyar les eleccions:

 

o       Defensa del redactat de la Constitució catalana i lluita en tots els fronts per la seva aplicació íntegra.

 

o       Convocatòria d’un referèndum  al poble català que en validi el redactat.

 

o        En cas de ser afirmatiu, esdevenir un nou estat europeu.

 

 

 En els propers dies donarem a conèixer, a la web que estem confeccionant, les persones que s’han  adherit de manera individual i el llistat de personalitats públiques adscrites a l’organització. Estigueu-ne ben atens.

 

 

 

Aquest post és resultat d’una ficció. Qualsevol semblança amb la realitat hauria de resultar imprescindible per a què el poble de Catalunya pugui fer front al futur immediat amb un mínim de garanties i també, no cal dir-ho, de dignitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!