L’internauta que somiava el passat

Bloc personal d'Esteve Canet

8 de juny de 2007
0 comentaris

Espanya s’enfonsa

Amb la detenció d’Otegi avui divendres, Espanya demostra la seva incapacitat política, d’estructura d’estat i de ment i esperit per trobar sortida als casos basc i català. Recordem que Arnaldo Otegi és un polític sense delictes de sang i que entra a presó únicament per haver expressat la seva opinió. Cert que la legislació espanyola va aconseguir il·legalitzar el seu partit amb

la Llei

de Partits i que també el Codi Penal espanyol dóna poc marge de maniobra als que pensem que Espanya no acaba de ser una democràcia i que és una presó de pobles.  Perquè, què és enaltir el terrorisme?

Artículo 578.

 

El enaltecimiento o la justificación por cualquier medio de expresión pública o difusión de los delitos comprendidos en los artículos 571 a 577 de este Código o de quienes hayan participado en su ejecución, o la realización de actos que entrañen descrédito, menosprecio o humillación de las víctimas de los delitos terroristas o de sus familiares se castigará con la pena de prisión de uno a dos años. El Juez también podrá acordar en la sentencia, durante el período de tiempo que el mismo señale, alguna o algunas de las prohibiciones previstas en el artículo 57 de este Código.

 

No esteu farts d’aquesta democràcia?  Com us vau sentir com a catalans el dia que aquell tinent-capità ens va amenaçar militarment si s’aprovava l’Estatut? Va ser jutjat per enaltiment de terrorisme?

 

 

 

El desmembrament de l’Estat espanyol fa temps que s’ha iniciat però crec sincerament que entrem a la recta final (això sí, pot durar encara uns quants anys).

 

 

 

La pretesa democràcia espanyola basa la seva estructura actual en dos partits hegemònics que, en qüestions identitàries i de pluralitat nacional, lingüística i cultural, pensen si fa no fa el mateix. I que assoleixen el seu objectiu de control dels poders d’una manera fàcil i fins i tot amb la connivència d’altres forces polítiques que per ells són minoritàries.

 

 

 

L’estructura política, executiva i sobretot judicial incorpora dins seu encara enormes tics i àmbits de poder provinents de la dictadura feixista (no ho oblidem) que va significar el franquisme.

 

 

 

És cert que hi ha qüestions socials, econòmiques, culturals molt importants pel conjunt de la ciutadania que mereixen resposta per part de l’Estat. Però precisament per això, perquè per a continuar avançant en progrés i democràcia cal un estat que esdevingui model d’actuació pels ciutadans, que als catalans i als bascos ens convé crear un estat propi.

 

 

 

Prego a les forces polítiques catalanes que, per descomptat, s’oposin  a l’empresonament d’Otegi; que deixin de fer costat a aquestes estructures polítiques i estatals i que no esperin una segona transició a l’espanyola. Aquesta suposada segona transició ens deixaria encara més indefensos davant el món.

 

 

 

Com dic al títol, l’idea d’Espanya com a Estat s’enfonsa. Preparem-nos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!