L’internauta que somiava el passat

Bloc personal d'Esteve Canet

9 de gener de 2008
1 comentari

Els partits de govern han fixat el seu objectiu final: servir a l?unionisme

Haig de reconèixer que esperava sense gaire ànsia la declaració dels partits polítics que donen suport al govern català.  Però no havia arribat a imaginar que la seva grisor ideològica i estratega fos tan evident, tan maldestre, tan genuïnament –si em permeteu- “montillista”.
Després d’un any replet d’incompliments per part de l’Estat i d’una política nacional de molt baixa intensitat, arriben a l’acord de fer cinc peticions al govern  (com si d’una carta als reis d’Orient es tractés): que mantingui l’estabilitat, enfatitzi el perfil social de les seves polítiques, avanci en la RESOLUCIÓ DELS PROBLEMES en infraestructures i MANTINGUI EL NIVELL D’EXIGÈNCIA en el desplegament de l’Estatut… La cinquena petició no mereix ni que l’esmenti… Perquè que els partits polítics (no pas el Govern) demani al Govern que declari l’any 2008 “de l’educació” sembla una presa de pèl; que potser si no li ho haguessin exigit, el Govern no ho faria?Els que em llegiu ja sabeu que estic convençut que Catalunya sols podrà avançar mitjançant una mobilització social de la ciutadania, a banda dels actuals partits catalans i dels seus líders… Però m’ho estan posant tan fàcil que potser en el proper post ja es parlarà d’aquest nou moviment. També –i això d’avui n’és una mostra- sóc dels qui creu que aquests dos mesos que falten per les eleccions espanyoles serviran per fer una mica més evident la gran enganyifa en la que vivim. Mentre el PP a Catalunya opta per radicalitzar el seu discurs (ara encara el podem encarar però d’aquí a cinc-set anys aquests missatges poden arribar a influenciar la ciutadania d’origen immigrant i fer-los evident que si han vingut a Espanya a treballar, perquè l’escola únicament és en català?), el PSC, ERC i IC frenen els seus discursos.Ideològicament és PATÈTIC: que la direcció d’ERC no s’atreveixi a denunciar el mal tracte sofert en les infraestructures o que IC –els hi poso fàcil- no marqui distàncies en l’assumpte de la MAT, no s’entén. Estratègicament és una GRAN RENÚNCIA: que en un any electoral a l’Estat, a dos mesos de la contesa, ni ERC ni IC siguin capaços de liderar un discurs propi diferent a l’oficial del Govern, és molt preocupant.Afirmo amb rotunditat que el Govern català juga a favor de l’unionisme, de la conversió de Catalunya cap a una autonomia servil dels interessos de poder espanyols. Ja es poden omplir la boca uns amb la paraula “independència”, uns altres amb “sostenibilitat”, uns tercers amb el fals progressisme… I sabeu el més trist de tot? Sabeu perquè uns (el PSC) i uns altres (ERC i IC) no s’atreveixen a moure’s de la cadira on s’han assegut? Perquè han renunciat a liderar el destí polític de la nostra nació creient-se que depèn de Madrid; en concret, del Senyor Zapatero. I que el futur del govern català depèn d’uns resultats electorals aliens a la nostra causa; ho deixen tot a l’arbitri de la conversa entre Zapatero i Mas posterior al 9 de març. I es pensen que són ells qui han de decidir el nostre futur immediat. Què equivocats que estan! Catalunya entra a l’any 2008 abocada al fracàs polític més rotund dels darrers trenta anys. Potser en el fons ens convé per a què el moviment cívic neixi aquest mateix any i lideri, d’una vegada per totes, el camí cap a la plena llibertat: la independència.

  1. La classe política catalana està embarcada en un cursa per veure quin d’ells queda en millor posició per donar suport han ZP. Tot plegat és inútil i lamentable. Sobre el lema per fomentar l’abstenció el 9M, crec que és força entenedor aquest del que "Guanyi qui guanyi, nosaltres hi perdem!"
    Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!