L’internauta que somiava el passat

Bloc personal d'Esteve Canet

3 de gener de 2008
0 comentaris

El 9 de març, res a decidir

Inicio avui una nova etapa amb un subtítol que és el que encapçalarà el bloc: el 9 de març, res a decidir. La meva intenció serà fer entendre, des de la meva òptica personal -lliure d’estretors  i misèries partidistes- que el nostre país no s’hi juga absolutament res en aquestes eleccions, que la “sort o dissort” de Catalunya ja va quedar retratada durant la darrera legislatura i que els qui ara competeixen ho fan moguts únicament per ambició de poder; en cap cas la sobirania nacional provindrà del resultat a les urnes: a efectes pràctics, ni Rajoy ni Zapatero faran un pas o concediran un bri d’esperança a les aspiracions nacionals catalanes.

Però cal tenir molt present que, no gensmenys, la situació actual és d’enorme transcendència: Catalunya es troba en un moment històric semblant al que es va iniciar a finals del segle XIX. En aquella etapa política naixia el catalanisme com a expressió política de la voluntat majoritària del poble català per perpetuar-se com a nació, per a seguir caminant com a poble i per articular-se a través d’unes institucions llavors prohibides o inexistents. Avui, Catalunya pot afirmar que l’objectiu es va aconseguir i que aquests darrers trenta anys han servit per consolidar-los. Però… n’hi ha prou? És el que vol una majoria àmplia de la societat? Subsistirem com a poble i ens desenvoluparem com a persones i ciutadans d’una Europa d’estats? O cal fer un replantejament i exigir noves cotes de llibertat? Com a una de les 17 autonomies d’Espanya? O com a futur estat?

I si ens decidim per la darrera opció, quin sentit té que guanyi Zapatero o Rajoy en un congrés de diputats que ni tan sols accepta la nostra llengua? Quin sentit te que els partits d’obediència estrictament catalana pactin amb uns o els altres?

Des del meu bloc, faig una crida als blocaires per a què ens plantem. Ha arribat el moment d’articular un gran moviment nacional que integri tota la ciutadania compromesa per un futur lliure de la nació i ofereixi una alternativa REAL, COHERENT I IL·LUSIONADORA a aquest país mil·lenari…

No pretenc rebre adhesions; sí crear debat.

Rajoy i Zapatero? Ja s’ho faran !!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!