L’internauta que somiava el passat

Bloc personal d'Esteve Canet

31 d'agost de 2012
General
1 comentari

Carta oberta als manifestants de l?11S: estiguem a l?alçada històrica del moment


No hi ha volta enrere; la manifestació unitària de l’11S mostrarà un país (i vosaltres en primer terme) en el que una bona part de la seva ciutadania expressa de manera inequívoca el desig (i la necessitat) d’esdevenir un nou Estat a Europa. Prengueu consciència d’unes primeres constatacions:

         no som la immensa majoria però som, de llarg, els més nombrosos i els més mobilitzats.

         no som els únics garants dels desitjos de la nostra societat, però som els més conscienciats que Catalunya és una entitat col·lectiva, un poble que només se’n sortirà com a societat evolucionada, caminant cap a la plena sobirania.

         No som els més catalanets, ni tan sols els més folklòrics; som una munió de gent de diverses procedències i amb un únic objectiu polític: la construcció d’un nou estat

 

Serà la manifestació independentista més important de la nostra història (i crec que de la història dels darrers trenta anys a Europa). Des del 1714, el poble català no havia mostrat d’una manera tant diàfana al carrer, el desig de recuperar la sobirania perduda.. Bé, sí, l’11S de 1977. Però les conseqüències polítiques d’aquella gran manifestació han quedat superades (per no dir estripades). Estiguem doncs a l’alçada històrica. I en aquest sentit:

 

         no caiguem en provocacions. La mani ha de ser una bassa d’oli, un crit unànime per la llibertat, una mostra exemplificant a Europa que ja estem madurs per consolidar el procés

         no ens dividim, no critiquem als que, d’una manera més modesta, més poruga, més indolent marxen amb nosaltres pels carrers de Barcelona; en aquest procés tots som necessaris, no hi ha traïdors, no hi ha salva-pàtries, no hi ha uns que són més catalans que els altres. Tots, tots som imprescindibles.

 

El crit de llibertat va dirigit a Europa i als nostres dirigents, no a Espanya. Per això:

 

         estic convençut que els nostres dirigents, amb el seu President al capdavant està treballant en dos sentits: cercant la connivència internacional política i econòmica per sustentar i facilitar la nostra llibertat en els propers tres-cinc anys; i treballant per la seguretat i la prevenció de qualsevol incident amb l’únic cos armat que disposem: els comandaments dels mossos d’esquadra. Entenc, des d’aquest sentit de responsabilitat i de representació institucional que no assisteixi a la marxa.

         estic segur que els equips consulars de molts països ens observaran amb lupa; és la nostra presentació oficial davant del món. L’anglès, l’espanyol, el francès, l’àrab, el mandarí i el cantonès, tots els idiomes són necessaris.

         El que vingui a partir d’ara d’Espanya no ens ha de fer perdre els papers, l’”escolta Espanya” l’hem expressat de totes les formes possibles i amb tota la paciència del món; ara ja hem dit prou.

 

Per últim, la nostra expressió nacional de llibertat és la suma de les expressions socials, ambientals i institucionals que una societat com la catalana mostra en el seu dia a dia. Catalunya no esdevindrà un paradís un cop constituïda com Estat: cal estar amatents a tot allò que succeeix al nostre país. Vivim moments molt complicats en tots els àmbits. Siguem conscients que el nou Estat ha de donar-hi respostes. La manifestació és també una articulació de totes aquestes demandes.

 

El sentiment ha de quedar a casa; no és una explosió de sentiments i de catalanitat; és molt més: és una manifestació de pura estratègia política.

 

Endavant!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!