La imatge política, o te la fas o te la fan

Aquest apunt pretén fixar la meva posició política, sent una persona que no he militat mai a cap partit ni he estat membre de cap organització, fins que no vaig fer-me membre de l’Assemblea Nacional Catalana, arran de l’Onze de Setembre de 2012. “La política, o la fas o te la fan”, va dir Joan Fuster, i crec que la frase, esmolada i memorable, s’aplica perfectament a la imatge pública d’un mateix.

La majoria som presents amb més o menys intensitat a les publicacions en línia i a les xarxes socials i anem conformant-nos, sense parar ni parar-hi compte, una identitat digital indestriable de la nostra identitat com a individus. Val la pena tenir cura d’aquesta identitat digital, no deixar-la a l’atzar. El mitjà és nou, però el fenomen no ho és pas: la meva feina –comunicació institucional a l’administració pública—m’ha ensenyat que és essencial donar la teva descripció i interpretació dels fets, sense mentir mai, contrastant bé les dades disponibles –si no ho fas, si omets o negligeixes la comunicació, altres ja interpretaran els fets per tu.

Què he d’explicar, doncs? Que vaig començar per publicar a la xarxa les meves notes de lectura de Gabriel Ferrater, en el blog Un fres de móres negres. Col·laborant amb l’assemblea territorial Sants-Montjuïc per la Independència, he publicat escrits al seu web i he mantingut en equip els comptes de twitter @assembleasmxi i @IndySants. Després he utilitzat twitter com a eina professional. Ara he obert aquest blog de política, Feina de sapa, a Més VilaWeb i el compte de twitter @enricblanes. No tinc Facebook ni Instagram, i tinc un Linkedin massa abandonat.

Trio quatre enllaços per presentar-me:

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*