El bloc d'Ernest Benach

La força de la unitat. L'esperit de la renovació.

19 de gener de 2011
General
1 comentari

TRANSVERSALS

Divendres de la setmana passada havia quedat per dinar amb una colla de gent. De fet jo pensava que seria un grupet reduït, però a l’hora de la veritat me’n vaig trobar una bona colla, una sorpresa ben agradable.

La qüestió és que en l’esmentat dinar hi havia una part important (que no tota) de la gent que al llarg d’aquests anys hem tingut alguna mena de complicitat 2.0

En aquella taula hi havia per damunt de tot dues coses, talent i transversalitat.

Hi havia el talent de gent que des de diverses professions, polítics, periodistes, universitaris, emprenedors,… han fet que Catalunya sigui referent en l’àmbit de les noves tecnologies i la seva aplicació en els àmbits més diversos.

Però sobre tot, i és el que més em va agradar, hi havia transversalitat. Hi havia colors polítics diferents, i també gent que no era de cap banda, i gent que potser era de dues o tres bandes alhora. Sovint he posat de manifest la necessitat que Catalunya vagi molt més unida per afrontar i superar els reptes, difícils reptes, que tenim ara mateix al damunt la taula. I sovint també, he recordat les èpoques de l’Assemblea de Catalunya com exemple de transversalitat.

Ja sé que els temps han canviat moltíssim, que ara no lluitem contra una dictadura i que la democràcia i la recuperació de l’autogovern són una conquesta col·lectiva.

Però igualment penso que encara ens cal aquesta transversalitat, aquesta complicitat que ens dóna força i ens fa avançar com a país. I per això penso que el món 2.0 podria ser ben bé l’Assemblea de Catalunya del segle XXI.

En qualsevol cas, vull agrair a tota la gent que va venir al dinar, als que no van poder però havien de venir, als que no van venir perquè no ho sabien, tot i que haguessin volgut venir, la immensa feina que han fet en aquests darrers anys. I el prec que continuïn treballant per aquesta Catalunya millor, més moderna, més oberta, més participativa, més valenta,…

Del dinar n’han sorgit un parell d’iniciatives a Facebook i a twitter. Us adjunto els enllaços per si són del vostre interès

http://bit.ly/gR4c73

http://bit.ly/h0UZeD

 

  1. Benvolgut,

    Em sap greu que, malgrat haver-hi estat convidat, no vaig poder assistir a la trobada. Tanmateix em va agradar acompanyar-t’hi, ni que fos virtualment.

    Una abraçada, i seguim transversalitzant.

    Raül Romeva

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!