El bloc d'Ernest Benach

La força de la unitat. L'esperit de la renovació.

14 de setembre de 2010
Sense categoria
1 comentari

L?ascens del Priorat i la Conca

El Priorat i la Conca de Barberà són dues comarques del Camp de Tarragona que històricament, i per diverses qüestions, les han passat magres per progressar i créixer al mateix ritme que altres zones del territori i del país. D’uns anys cap aquí, però, les coses han canviat radicalment i tant el Priorat com la Conca (per cert, dues comarques amb moltes més similituds) s’han espavilat de valent traient el màxim rendiment al seu principal i gran valor: els paisatges i l’entorn natural. I és gràcies a aquesta fórmula que em pocs anys han passat de considerar-se i de ser considerades comarques deprimides a emergir amb força i liderar el creixement dels respectius territoris. I en bona mesura ho han aconseguit definint i impulsant una aposta clara i decidida pel turisme de qualitat, entre d’altres coses.

La setmana passada vaig visitar Montblanc (Conca de Barberà), on em van convidar a pronunciar el pregó de la Festa Major en honor a la Mare de Déu de la Serra; i Siurana (Priorat), on es va inaugurar un hotel rural de quatre estrelles, en un paratge únic i màgic. Montblanc, a l’entorn dels vestigis medievals que encara conserva amb tot el seu esplendor, té tots els elements que requereix i exigeix el turisme del segle XXI: patrimoni, paisatge i una oferta enogastronòmica de gran qualitat. La mateixa fórmula màgica que desplega amb tot el seu potencial i amb tota la seva bellesa, el Priorat. I un exemple és el de Siurana, que penjat a més de 700 metres esdevé un balcó privilegiat de la Serra de Prades i les muntanyes del Montsant, envoltat de vinyes sensacionals i paratges únics.

El que poden oferir avui el Priorat i la Conca de Barberà (i mica en mica també la Terra Alta i d’altres comarques que han sabut identificar i potenciar la seva marca) no té res a envejar al que ofereixen altres regions de gran renom -i consagrades pel turisme-, com són la Borgonya francesa i, sobretot, la Toscana italiana. Territoris, tots ells, on els sentits cobren més vida i que quan aquests s’expressen amb tota la seva generositat, esclaten com un regal impagable a la vista, a l’olfacte, a l’oïda i al tacte.

  1. Ernest, compartim plenament el teu escrit. La nostra experiència al Priorat i la Terra Alta és del positiva. Si sumem uns entorns naturals privilegiats amb persones que estimen la terra, paisatges humans respectuosos i la voluntat de feina bé la feina i agradar, el resultat és una potencia turística i una indústria agroalimentària de primeríssima qualitat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!