Premis Blocs Catalunya, la Catalunya 2.0

Conèixer en persona i cara a cara la gent amb qui et relaciones via «twitter» o «facebook» és engrescador i et fa adonar de la dimensió humana que hi ha darrere la tecnologia. I més quan dediques una estona a parlar d’una iniciativa que em sembla molt interessant: els Premis Blocs Catalunya. M’he trobat amb els representants de l’Associació STIC.Cat (Societat de Tecnologia i Coneixement) que treballa per desenvolupar les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en l’àmbit de la comunitat lingüística catalana i que promou la innovació i l’ús de les eines de la societat del coneixement.

(Continua)

Una de les seves primeres iniciatives és justament el lliurament d’aquests Premis Blocs Catalunya 2008, els primers guardons a blocs en català, que pretenen prestigiar-los, divulgar-los i fomentar-los a la xarxa. Fa tot just un mes que s’ha obert aquesta convocatòria i ja hi ha més de tres-cents participants inscrits.

La clau de tot plegat és donar més visibilitat a la llengua i la cultura catalanes a Internet, tenint en compte que el català és una de les llengües proporcionalment més ben situades i amb més usuaris dins la xarxa. Això és el futur: crear xarxa i desenvolupar una estratègia de país que tingui a veure amb la posició que anem assolint en el món per mitjà de la nostra principal contribució: la llengua catalana.

Afegeix un comentari