El bloc d'Ernest Benach

La força de la unitat. L'esperit de la renovació.

18 de febrer de 2010
Sense categoria
0 comentaris

Blocaires i política 2.0

El món 2.0 és, per definició, un espai actiu i participatiu, i als seus ‘evangelitzadors’ els uneixen unes quantes característiques comunes. Per exemple, el convenciment que el món camina indefectiblement per aquest camí; però també la persistència i la tossuderia per estendre el missatge i fer-lo arribar cada vegada a més gent, talment com una taca d’oli. Ahir vaig assistir a una trobada amb un grup selecte d’aquests precursors, ‘blocaires’, ‘feisbucaires’, ‘tuitaires’…, la gran majoria d’ells referència de les noves tecnologies i les xarxes socials.

Amb ells vaig compartir les hores prèvies a l’aparició del llibre #Política 2.0 (a les llibreries encara tardarà uns dies en arribar), i vam conversar de manera distesa i entusiasta sobre com la web 2.0 està transformant la societat i tot el que l’envolta, també la política. Val a dir que a la trobada hi van participar empresaris, docents, periodistes i també polítics de diferents colors. I tot i la diversitat de les respectives dedicacions i ideologies, tots vam coincidir en que s’han de canviar els fonaments i s’ha d’imposar una nova manera de fer política, que arribi a la gent d’una manera més pròxima, entenedora i transparent, i que cridi a la participació a un mateix nivell. I és en aquest context que les eines que ens aporta la web 2.0 poden ajudar a aconseguir que a l’inici del segle XXI deixem de fer la política que es feia al segle XIX i apostem per una política rigorosa, responsable, honesta, eficaç i amb esperit de servei, més pròpia dels temps actuals.

Arribats a aquest punt, la sensació generalitzada dels que vam compartir la vetllada era que el canvi ja no té marxa enrere, però que costarà d’arribar-hi, com s’han encarregat de demostrar, per exemple, els darrers esdeveniments al voltant de la Llei electoral. En aquest punt, una nova coincidència: el pas de la societat 1.0 cap a la 2.0 no és tan un canvi d’eina, sinó un canvi d’ús i, sobretot, un canvi de mentalitat. I, com passa sovint, les mentalitats són les que costen més de canviar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!