El bloc d'Ernest Benach

La força de la unitat. L'esperit de la renovació.

12 de gener de 2009
Sense categoria
0 comentaris

Matí a Taradell, Festa dels Tonis

Avui a Taradell feia un matí de diumenge frescot, frescot –que diria l’amic del temps-, però la boira que havia envaït bona part de la comarca ha fet una treva en arribar al poble i ha permès lluir un sol que tothom buscava amb delit després de molts dies de neu i de pluja. Malgrat el fred, molta gent ha sortit al carrer a veure el passant dels tres tombs. La Festa dels Tonis té molta tradició a Taradell i a tota la comarca, però, a més a més, enguany té l’al·licient d’haver estat inclosa dins el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya i opta a ser catalogada com a festa popular d’interès nacional.

Aquesta és una dada important perquè, darrere del que és l’estricta festa al voltant de Sant Antoni,  hi ha molta feina i de molta gent que han recopilat material de treball i de transport que s’usava altre temps al camp i que volen recuperar la vida a pagès. És, doncs, una festa amb valor afegit que cal conservar de cara a les noves generacions i a la qual, com he pogut constatar personalment, participa molta gent .  De tot aquest treball i de tota aquesta il·lusió col·lectiva de Taradell ens en parlen amb entusiasme des de l’alcalde i regidors i regidores del consistori fins els  representants de la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat,  amb l’incansable Josep Cassassas al capdavant. El passat, la tradició, la història, la cultura ens projecta cap al futur. Quina gran recepta!.

Des d’aquí desitgem que hi hagi un reconeixement públic a tot aquest esforç i els Tonis esdevinguin festa popular d’interès nacional.

Molta sort!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!