mrphrasalverb

easy approach to phrasal verbs

MANUEL DE PEDROLO: TEMPS OBERT …

MANUEL DE PEDROLO : TEMPS OBERT A LA INDEPENDÈNCIA

   Aquest proper 26 de Juny farà 25 anys que en Manuel de Pedrolo ens va deixar. La seva figura literària i independendista continua sent força desconeguda, malgrat ésser l’autor del “Best Seller” català :”El Mecanoscrit del Segon Origen”  o  d’haver escrit  la  Opus Magna   de  “El Temps Obert, c0mparable a “La Recerca del Temps Perdut” de Proust.

L’objectiu del present apunt és : Reivindicar radicalment la seva figura literària i independentista.

Com ho farem?

Després de comentari sobre el llibre “CRONIQUES” que farem ara a continuació , us presentarem una “PROPOSTA ” a la qual esperem que s’adhereixin tots els blogaires de MesVilaweb.

En els anys vuitanta, Pedrolo va publicar dues sèries d’articles sobre la situació del país. La primera ,va apareixer al Diario de Barcelona, i va ser publicada en llibre l’any 1982 amb el títol “Cròniques Colonials” per El Llamp: la segona, al diari “Avui”, també fou publicada en llibre, l’any 1988 per La Llar del Llibre. Molts anys més tard, el 2007,  El Jonc amb la col.laboració de la Fundació Manuel de Pedrolo va publicar-les totes juntes sota el títo de “Cròniques”

Ara mateix, el llibre  “Cròniques” està descatalogat i poquíssimes biblioteques el tenen ( A la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona només trobem 6 exemplars).

QUINA ÉS LA PROPOSTA?

Que demanem aquest llibre a totes les biblioteques dels Paisos Catalans, i si no  el tenen, demanar per escrit que l’adquireixin. Quantes més sol.licituds millor.

PER QUÈ ÉS IMPORTANT QUE LLEGIM LES “CRÒNIQUES“?

Perquè sembla que estiguin escrites expresssament per al procés que estem fent, són de  rabiosa actualitat. Com a mostra d’això, us transcrivim la nota que Pedrolo va fer per a l’edició de “Cròniques d’ una Ocupació”.

  ” L’editor em proposa d’ escriure un pròleg, però em sembla suficient limitar-lo a una nota que situï el llibre: “Cròniques d’una ocupació” recull els vint-i-set articles que foren publicats al diari Avui entre el primer de gener i el trenta de desembre de 1988. El títol és prou explícit per entendrre que aquests textos denuncien allò que els nostres polítics no ignoren, però més s’estimen silenciar: la situació colonial de la nostra terra. Són, doncs, el discurs d’algú que no renuncia a la plenitud de la seva cultura i un discurs independentista.”

Podeu trobar exemplar disponibles A PRODUCTES DE LA TERRA GRACIA.

http://gracia.productesdelaterra.cat

PER ACABAR:

Oferim aquest bloc “mrphrasalverb” per a fer els llistats de les biblioteques que tenen exemplars, a quines  biblioteques fem sol.licituds d’adquisició, i també el nombre de blogaires i d’altres que facin sol.licituds.

El resultat final es faria arribar a les editorials, a les biblioteques, al Departament de Cultura, als mitjans públics, diaris, …

Gràcies per la vostra col.laboració

ealonso@mesvilaweb.cat

Publicat dins de Pedrolo | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.