11 de gener de 2013
Sense categoria
2 comentaris

L’àliga daurada i l’ecoturisme al Pirineu

Perseguits fa 50 anys, avui els grans rapinyaires poden ser un motor de turisme científic que pot beneficiar les comarques de muntanya.  Com a l’Alt Urgell, on s’hi ha bastit una estructura per a fotografiar àligues i voltors. 

L’àliga daurada (Aquila Chrysaetos) és un dels principals predadors de l’empobrida fauna de carnívors pirinencs. A Catalunya hi viuen unes 100 parelles. La seva densitat és feble, ja que cada parella té un territori d’uns 100 km2, equivalent a un rectangle de 10 quilòmetres de costat, una mida enorme (com a comparació, el terme municipal de la ciutat de Barcelona ocupa 98 km2! ).

L’exemplar de la fotografía ha estat retratat per Francesc Muntada a la comarca de l’Alt Urgell, concretament a Alinyà. En aquest petit municipi, Muntada ha establert uns amagatalls des d’on es poden fotografiar els rapinyaires necròfags de la zona: www.focusonmedwild.com . Hi acostumen a aparèixer exemplars de voltor comú, voltor negre, aufrany i el impressionant trencalòs, a més d’alguna àliga, milans, còrvids….

Al petit municipi de Buseu, al Pallars, el naturalista Jordi Canut ha desenvolupat una infraestructura similar que permet la fotografia de trencalossos i voltors. Aquí hi ha un exemple de les increibles imatges que els fotògrafs poden captar-hi:  http://flickrhivemind.net/Tags/buseu/Interesting

Són iniciatives interessant en la línea de potenciar el turisme naturalista a les comarques de muntanya. Tant de bo en segueixin moltes altres!

  1. You score mutual something really effectual. This exceptional Posts is valuable for anyone who translate and necessity to determine benefit. I’ve holographic active Cari Uang Lewat Ekiosku.com as an alternative to online commerce. In the meantime, you can also connexion a sport agent to bask the services of online agen sbobet casino. Nonetheless you should solace pay attention to issues that would happen from you using the daring aromatize that suits your tastes and way.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!