Els productes més importants de l’illa son els formatges de cabra. Hi ha unes quinze formatgeries en tota l’illa, totes elles fan formatges exquisit amb llet de cabra, el més popular es el que va envoltat de pebre vermell (semi con pimentón) i posats a dir les meves formatgeries preferides son les de Betancuria i a de La Pared, la més popular i comercial i crec que l’única que arriba a la península és la de Tuineje que comercialitza els formatges amb el nom dels indígenes “Maxorata”. https://quesomajorero.es/wp-content/uploads/2022/12/GUIA_QUESOS_FUERTEV_digital-1.pdf
Altres productes excel·lents de Fuerteventura son evidentment el peix, la sal i el aloe vera. Els peixos més populars son la “vieja” que son els nostres lloritus, la fula de altura o fula roja que és un peix vermell molt fi que normalment el serveixen “a la espalda” que es a la planxa amb alls i oli per sobre, també la sama roquera que es fina i exquisida, el abade, bocinegro, antoñito, pejerrey, abadejo…i naturalment el cherne que pel meu gust és el millor. https://www.diariodefuerteventura.com/noticia/%E2%80%9Cel-pescado-local-est%C3%A1-poco-valorado-en-la-carta-de-nuestros-restaurantes%E2%80%9D La sal i les Salinas del Carmen, unes antigues salines recuperades pel Cabildo que fan picar les onades a la roca i de l’escuma extreuen la sal. Una sal marina d’altíssima qualitat https://museosalinasdelcarmen.es/ i l’àloe vera segurament es el de més qualitat del arxipèlag i cal remarcar la feina de dues productores de gran nivell, una situada a Antigua, empresa propietat de alemanys majoreros https://aloeveraonlineshop.com/es/ i l’altre situada a Tiscamanita i a Agua de Bueyes (si, son noms peculiars de poblacions) que es diu Vidaloe https://vidaloe.net/
En els mercats agrícoles setmanals que es fan per diverses poblacions, el més interessant és el dels diumenges a La Lajita es poden comprar els pocs productes del camp que es produeixen bàsicament al centre de l’illa entre els municipis de Betancuria i Antigua
I amb franquesa, no busqueu pas res més com a productes propis i naturals de l’illa