PICAP

Joan-Carles Doval

7 d'octubre de 2008
Sense categoria
0 comentaris

ANTOLOGIA HISTÒRICA DE LA MUSICA CATALANA

Fa un any i mig que Picap va comprar tot el fons de catàleg dels segells EDIGSA i PDI, i aquest és el temps que hem tardat en poder posar a l’abast del públic l’obra més important d’aquests segells, l’ANTOLOGIA HISTÒRICA DE LA MÚSICA CATALANA.

Una col·lecció de 33 Cd’s, un d’ell “El Giravolt de maig” doble CD que sortirà a la venda la propera setmana en tres formats diferents per tal de facilitar la compra a tots els afeccionats. Es podrà adquirir en format individual i així anar fen la col·lecció de mica en mica, en packs temàtics de 2 i de 3 CD’s seleccionats per en Salvador Pueyo amb un estricte criteri artístic/musical i també es podrà adquirir la col·lecció sencera amb una caixa de luxe amb tots els CD’s, una opció a tenir molt en compte com a objecte de regal per les festes de Nadal.

 

L’ANTOLOGIA HISTÒRICA DE LA MUSICA CATALANA es va iniciar l’any 1966 sota la presidència d’en Pau Casals i la direcció de l’Oriol Martorell, i hi va intervenir de forma molt decisiva l’Antoni Ros Marbà i la va cloure als anys 80 en Salvador Pueyo. La iniciativa estava basada en la finalitat de donar a conèixer les obres més interessants de l’evolució musical als Països Catalans, i per això hi trobem obres d’en J.A. Clavé, la integral del Pare Antoni Soler, Mompou, Montsalvatge, Eduard Toldrà, una col·lecció excepcional de música d’orgue, la patum de Berga i un llarg etc. Que fan que sigui una obra bàsica i essencial; és una obra definitiva que sense cap excusa s’ha de tenir a casa si ets amant de la música dels PPCC. La millor música de l’època medieval, del renaixement i contemporània formen aquesta ANTOLOGIA que per primera vegada es publica de forma íntegra en format CD en tres modalitats diferents a la vegada que també es posa a la venda a través de les botigues digitals més importants com son iTunes, eMusic, Napster, Amazon etc.

 

En Josep Maria Macip  era el director General d’Edigsa en l’època en que es va iniciar aquest projecte i a petició de Picap ens ha fet una bonic escrit sobre el que va motivar aquesta iniciativa, el qual trobareu com a document adjunt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!