Ja és Nadal!!

…O potser no? Ben bé ho sembla: els aparadors de les botigues, les llums del carrer…Els comerciants fan tot el que poden per fer-nos començar a comprar com més aviat millor! Jo no ho acabo d’entendre massa bé: semblaria normal de pensar que, independentment de quan comencis a comprar, la quantitat de diners que et gastis depèn del nombre de regals que hagis de fer i del teu presupost, però no pas de quan comencis a comprar. És a dir, que si comences abans també hauries d’acabar abans. Però segurament que el meu raonament és erroni, i que posant llums al carrer molta gent deu comprar més. Coses més estranyes s’han vist. En qualsevol cas, com que a casa meva som dels estranys que només fem regals per Reis (en devem quedar pocs, ja!) tinc uns dies extres per comprar, i per tant no penso començar a preocupar-me pels regals fins passat el dia de Nadal!

Que quedi clara una cosa: a mi m’agrada el Nadal! M’agrada fer regals i que m’en facin; m’agrada reunir-me amb la família al voltant d’una taula (encara que no sempre hi hagi pau i harmonia!); m’agrada menjar neules i torrons; m’agrada que els meus nebots facin cagar el Tió i diguin el vers de Nadal; i anar a veure la Cavalcada de Reis i els Pastorets. Però em molesta que per alguns s’hagi convertit en una simple excusa per fer diners. A aquest pas, potser haurem de cantar "El Vint-i-Cinc de Novembre, fum fum fum…"
English version



  1. No ets l’única, nosaltres no fem regals per Nadal. Vaja fem el Tió amb els nens amb petites sorpreses. i conec més gent que no es deixa engolir per aquesta màquinta tan bèstia.
    Saps Nuri, et dius així?. A mi el que em reventa d’aquests dies es tanta esquerra bla, bla, bla que no ha estat capaç de dir ni fava sobre el consum desbocat, que no apagarà cap llum, que no recomanarà a la població que no es posin aire acondiconat, que no gastem tanta calefacció. … No els entenc.
    Jo també compraré desprès de Nadal, mai tinc temps i ensenyaré als meus fills que els senyors que ens manen són uns incoherents, a veure si ells ho fan millor. Els de la meva generació som uns fracassats amb un Montilla tan esforçat, tan treballador, que l’únci que té d’esquerres són les paraules. Els seus fills van al Col.legi alemany. Compraran per Nadal?
    Ah, gràcies pels retalls del teu món. És un bloc que m’agrada, malgrat no sé anglès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Català per dors | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent