El bloc del Director (ILC)

Alguns fulls del dietari públic d'Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes 2007-2012

30 d'abril de 2008
General
1 comentari

Bladé i Desumvila

Ahir es va tancar amb solemnitat a Barcelona, al Palau de la Generalitat, la commemoració del centenari del naixement d’Artur Bladé i Desumvila. &

Albert Pujol, en nom de la comissió del centenari, va fer una síntesi del que ha representat l’Any per a Bladé i per a l’activisme cultural ebrenc. Unes sentides paraules d’Artur Bladé fill i una semblança del vicepresident Carod van emmarcar el passi d’un generós extracte del documental de Santi Valldeperes, que combina imatges dels paisatges de l’Ebre, testimonis actuals i paraules i imatges del mateix Bladé. 

Vaig anar a Benissanet el 2 de març de l’any passat, el dia exacte del centenari, per inaugurar el Centre Artur Bladé, que acollia l’exposició sobre l’autor que ha anat itinerant i encara itinera per tot el país (una molt bona feina, modesta i eficaç,sobre l’autor i el seu temps, construïda amb una tria sàvia de paraules d’ell mateix). Hi vaig tornar el mes de novembre, a recórrer, en el marc del III Seminari sobre patrimoni literari i territori celebrat a Móra d’Ebre, la ruta dedicada a Bladé que hi promou el Centre. 

Artur Bladé i Desumvila, memorialista de prosa viva i mirada esmolada, ha trobat gràcies als joves promotors del seu centenari i a l’impuls de Cossetània, que n’edita les obres completes, una nova oportunitat de ser descobert pels lectors. Jo, que l’he llegit, tinc la certesa que molts dels qui el descobreixin se’l faran seu.
Si la paraula fa la cosa…
25.09.2008 | 8.32
A General
QL?
30.09.2008 | 9.50
A General
Un dia. Mirall trencat
17.09.2008 | 1.19
A General

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Benvolgut Oriol,

    Estem molt agraïts per la teua presència i pel suport constant de la institució que representes. Gràcies, també, per aquest gran escrit i per les referències a la nostra tasca.
    Salut!
    ACABD

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.