El bloc del Director (ILC)

Alguns fulls del dietari públic d'Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes 2007-2012

25 d'octubre de 2012
Sense categoria
0 comentaris

Sant Cugat homenatja Francesc Garriga

Dimarts al vespre vam obrir el Festival de Poesia de Sant Cugat, que arriba a la dotzena edició amb cinc dies d’activitats intenses i diverses per tota la ciutat.

[…]

Després d’inaugurar l’exposició dedicada al poeta d’honor d’enguany, Francesc Garriga, a la biblioteca Gabriel Ferrater, el vestíbul del teatre-Auditori va acollir una breu lectura de poemes a càrrec de Pep Tosar i algunes cançons d’Ivette Nadal. I fins diumenge, amb pluja o sense, hi haurà poesia per a tothom qui en vulgui, com hem mirat de defensar en el text de presentació del programa, que diu:

El Festival de Poesia de Sant Cugat arriba a la dotzena edició. Durant prop d’una setmana, poetes i rapsodes de diverses generacions i accents dialogaran per les llibreries, les sales d’art, els teatres i els carrers de Sant Cugat. Hi haurà tots els guanyadors del premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater. Hi haurà la presència de veus singulars com les de Segimon Serrallonga o Guillem d’Efak. Hi haurà el reconeixement a un nou poeta d’honor, Francesc Garriga.

Garriga va néixer enguany fa vuitanta anys a Sabadell i manté vincles estrets amb Sant Cugat. Mestre d’artistes i autor d’una obra poètica, cada vegada més reconeguda, que tendeix a l’essencialitat, s’incorpora al selecte elenc de poetes d’honor al costat de Montserrat Abelló, Jordi Pere Cerdà, Feliu Formosa, Josep Palau i Fabre, Màrius Sampere, Joan Vergés i Gerard Vergés. Així, el Festival de Poesia de Sant Cugat arriba a la dotzena edició disposat a plantar cara a les adversitats amb un estol de poetes carregats de versos esmolats.

Com aquests de Ragtime, el darrer llibre de Francesc Garriga: que hi hagi algú que em senti_potser ja és prou_per fer real el meu discurs_i no saber-me un foraster que busca_camins de llum per boscos on la nit_s’enreda entre les branques del silenci.

Nou equip
04.02.2011 | 5.22
A Sense categoria
L’Espai Mallorca homenatja Porcel
16.07.2009 | 9.57
A Sense categoria
Premis Edebé
03.02.2009 | 8.43
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.