El bloc del Director (ILC)

Alguns fulls del dietari públic d'Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes 2007-2012

22 de desembre de 2011
Sense categoria
0 comentaris

Activitats festives, o gairebé

Una vegada més, els dies previs a les festes de Nadal ha coincidit un niu de convocatòries d’ordre divers, a més dels actes propis o en què hem participat activament.

[…]

Dilluns dia 12, per exemple, el conseller Ferran Mascarell va pronunciar, dins el cicle d’esmorzars del diari El Periódico, una conferència sobre la llengua i l’Estat dels catalans, al final de la qual va descabdellar una ambiciosa agenda política sobre la qüestió.

L’endemà, dimarts, entre moltes altres coses, es va presentar a la Biblioteca de Catalunya l’edició en dvd de Canigó 125 veus. Va tenir un punt de màgic sentir “Els dos campanars” dits en anglès pel seu traductor, Ronald Puppo, i de seguida, en imatges de l’enregistrament, la lectura que en va fer Moisès Broggi.

Una estona després, l’emblemàtic edifici de la Llotja acollia el sopar de la Nit de l’Edició, que va aplegar el gruix del sector sota la presidència d’Artur Mas.

Dimecres 14 de desembre, l’Arxiu Joan Maragall va obrir les portes de l’exposició Maragall, el terrer espiritual, que Dolça Tormo i Jaume Trabal han encabit entre les estances i els mobles autèntics del poeta.

Dijous el Museu Picasso va ser l’escenari significatiu de la presentació de Picasso 1927 – 1939. Del Minotaure al Gernika, el quart Picasso gros de Palau i Fabre, pòstum i monumental.

Tanco aquest resum de crònica amb la 61 Nit de Santa Llúcia, que dimarts es va celebrar a l’Auditori de Barcelona. Va ser una festa entretinguda i breu, que va trobar una bona mesura per al protagonisme dels autors guardonats, per a l’homenatge a les lletres i per a la reivindicació intel·ligent, explícita en el discurs final de Muriel Casals, valenta com corresponia a la darrera acció del cinquantenari d’Òmnium Cultural.

Traces de Milà i Fontanals
01.06.2010 | 11.35
A Sense categoria
Quaranta anys de Rovelló
09.04.2009 | 9.16
A Sense categoria
Qui no flica és perquè no vol
08.03.2012 | 8.34
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.