Piqué

Molt bé. 11:30. Cassany acaba. Aplaudiments. Ara comença Piquer; just en el moment que, segons el programa, hauria d’acabar. "Hola? Se’m sent bé? Intento apropar-me així? Em diuen que parli un quart d’hora el màxim. Em sembla que ho aconseguiré." Somriu i mou les mans. "La bona gent i els professionals de la ploma" (amb ela) ha dit abans Cassany, i ara Piquer ho agafa per aquí i diu que això deu significar que els professionals de la ploma no són bona gent. Sospita inquietant. Piqué cita Piglia, "l’admirat Ricardo Piglia" que diu que un quadern sempre s’escriu pels altres. Piqué ho rebat. Diu que hi ha gent que ho fa per "autoexploració".
     Desconnecto del discurs i miro de pensar (uns cascos ailladors, necessitaria: primera referència a Anna Frank), miro de pensar, però no hi ha manera, car no estic acostumat a picar en aquest ambient (Piqué ara es refereix a Primo Levi, i avisa que té uns diaris d’infantesa, uns quants, i que segurament aniran a les escombraries, cosa que no acabo d’entendre. "Aquest és un diari personal, respecteu-lo, sisplau", deia al dietari; i també deia que volia un telèfon a l’habitació, quan "encara no hi havia mòbils". Amb això Piqué continua rebatent Piglia. Diu que "tot i ser escriptora" es considera bona gent, de manera que no espia el dietari de la seva filla. Tema de reflexió.), miro de pensar pel meu compte, però està clar que no és el meu paper. Piqué ens fa saber que Sòria és aquí i que ha tret un dietari, al qual se m’ha personalment referit ja molt elogiosament Subirana abans d’entrar. En llegeix trossos. "Sub espècie del gènere", repeteix Piqué, parlant dels blogs ("amb ce o ge final, atenció, tant se val"). "Els autors escriuen per ser llegits" "L’autocensura és per força més gran" (sic) "sempre hi ha la possibilitat de fer-ho anònim" "m’han dit que hi comença a haver dietaris amb candau" "tot fa pensar que els autors de blogs tenen molt de temps" "es passen hores penjats a la pantalla controlant el nombre de persones visitants, i n’hi ha que tenen estratègies per captar els que busquen en els buscadors paraules de webs eròtiques" "els punyals hi viatgen a velocitat de mòdem" "la meva rutina diària: abans i tot d’anar al labavo, quan m’aixeco, miro els diaris i visito alguns blogs" "visito blogs per curiositat, inercia, feina i por que parlin de mi i malament" "Flux, Oi, Totxanes, Paraules i dies, Violinista Celest, Mails per Hipàtia i el Llibreter" "Un punt i a part mereix Notes al Marge. S’ho ha fet venir bé per tenir protagonisme en aquestes jornades." "El liquida després de 3,5 anys, pim-pam-pum" "Demà ens ho explicarà de viva veu" "Jo li vaig escriure un mail i em va dir que no era cap broma." Llegeix el mail que Miró li va enviar "no tinc ganes de frenar, sinó de fer net". Conclusió: "fer blog també és una cosa que crema" (aplaudiments a aquesta primera referència a les Notes.) Ara em sembla que ens donen esmorzar.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *