QUI SOM

Som l’Eugeni Capella Roca i la Diana Vizán Aguado.

L’Eugeni va néixer a Cambrils, també l’any 1973, i resideix des de llavors en aquesta localitat, tot i que en l’actualitat viu a Salou amb la Diana. És biòleg i ambientòleg i treballa en aquest camp.

La Diana va néixer a Barcelona l’any 1973 i des de l’any 1976 viu a Salou. És periodista i politòloga i treballa en l’àmbit de la comunicació.

Des de fa anys, als dos ens agrada escriure articles d’opinió sobre l’actualitat, que publiquem en diversos mitjans de comunicació local i que podeu llegir en un dels apartats d’aquest bloc.

Som molt diferents – o potser no tant!- en el dia a dia i a l’hora de viatjar, tot i que compartim molts valors i moltes idees. L’Eugeni és salvatge i aventurer i la Diana, prudent i una city girl, com la va definir un noi nord-americà en un dels viatges.

Ell vol veure en la vida el màxim nombre d’ocells del món! I, per tant, viatja, i està disposat a fer el que calgui, per a apuntar-se nous ocells a la llista, tot i que també gaudeix -gaudeix o li molesta?- de la resta d’assumptes que poden aparèixer en un viatge. I a ella li interessen els animals, la natura, les persones, les ciutats, la cultura… tot el que la pot sorprendre en un viatge! I.

Heu vist la pel·lícula El Gran Any? Si l’heu vista, entendreu – com ho va entendre la Dolli, la mare de l’Eugeni- l’existència d’un ornitòleg apassionat – o seria millor dir obsessionat?- amb els ocells. L’Eugeni forma part d’aquestes rares avis tocades de l’ala i, per això, el que li produeix més plaer és fer un bimbo, és a dir, veure un ocell que encara no ha vist mai. La Diana, més dispersa, està enamorada de la vida en un sentit més ampli: gaudeix d’una conversa, d’una posta de sol, d’un dolç deliciós, de les estrelles, d’una papallona, d’un mar cristal·lí, de….

Tot i les diferències evidents que existeixen entre nosaltres, ens van conèixer l’any 2014 i el 27 de setembre de 2015 vam emprendre junts un viatge extraordinari de dos mesos i mig a les Illes Cook, Nova Zelanda i Hawaii i ho vam explicar en aquest bloc, que així naixia. Des de llavors, hem fet diversos viatges junts, o l’Eugeni amb altra gent, que hem escrit i il·lustrat amb fotografies en aquest bloc.

Pensem que us poden interessar, de manera especial, a les persones aficionades als moixons i també a tothom que gaudiu viatjant o que us agrada conèixer món.

L’apartat de viatges es compon de sortides a diferents països, en què relatem, dia a dia, els ocells i altra fauna i flora que trobem. També destaquem algunes anècdotes i citem els llocs que visitem. Una informació que pot resultar útil a qui vulgui «copiar-nos» l’aventura.