El bloc de la diada

el bloc de tots

11 de setembre de 2007
Sense categoria
0 comentaris

Festa per la llibertat

Catalunya celebra l’Onze de setembre. La nova dimensió que Gent de la Terra vol donar a la Diada entra de plè en la idea de país que tenim molts i que s’hauria de desvincular del mimetisme envers altres estats independents.

Arcadi Oliveres,
11 de setembre de 2007
En record i memòria de l’entranyable amic Lluís Mª Xirinacs
Quan després de la transició política la celebració de la Diada va esdevenir una festa convencional i reiterativa, moltes persones i entitats pensaren que valia la pena donar-li un nou enfoc. La “Festa de la Llibertat” crec que entra de plè dins d’aquesta nova manera de veure les coses.

Nova manera que logicament s’hauria de correspondre amb una nova manera de veure una Catalunya independent. Una Catalunya que voldriem lluny dels actuals models encarcarats i decadents dels estats actuals. Una Catalunya que tan sols podrà ésser independent si s’enten com a solidària, completament desarmada, igualitària, participativa, oberta del tot a la immigració, amb més competències pels municipis, reivindicadora d’una Europa social, multicultural i per descomptat que es nega al control social dels seus ciutadans. Altres tipus independències no em poden pas interessar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!