marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

25 de setembre de 2014
0 comentaris

BAUZÁ NO ACATA

Fa tres anys, arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que instava la Generalitat a “adaptar el sistema de enseñanza a la nueva situación creada por la declaración de la Sentencia 31/2010 del Tribunal Constitucional que considera también al castellano como lengua vehicular de la enseñanza en Cataluña junto con el catalán” , es creava la pàgina a facebook “Jo no acato la sentència contra el català”, que en sis hores recollí més de 7.000 adhesions i ara mateix supera les 70.000.

Aquests dies m’ha fet pensar molt en el nom d’aquesta pàgina l’actitud de José Ramón Bauzá davant de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que anul·la el Tractament Integrat de Llengües (TIL) i tots els decrets que, d’acord amb ell, signà l’impresident. És clar que ell rebatejaria la pàgina, que passaria a ser: “Jo no acato les sentències favorables al català”.

Està bé, tenir un president contestatari, insubmís, una mica fatxenda i tot. El que no està gens bé és tenir un president que no dóna la cara, que s’amaga rere el somrís impostor de la consellera de la Funció Pública i portaveu del Govern, Núria Riera; que fa veure que la cosa no va per ell ni amb ell.

Fastigueja tenir un president que literalment segresta Joana Maria Camps, la consellera desaconsellable i les seves momes que trepitgen fort, perquè no surti davant els mitjans de comunicació amb qualsevol estirabot. No deixa de ser gairebé insultant que l’únic secretari autonòmic que tenim, d’Educació per més especificar, no surti a dir què en troba de les espardenyades judicials al TIL, l’equivalent a un troià informàtic que ha contaminat el nostre sistema educatiu.

Fa venir arcades sentir a dir a Núria Riera que: “Lamentam la incertesa que aquesta situació ha pogut ocasionar a les famílies i als infants, i apel·lam a la responsabilitat de tots perquè es pugui aplicar un model lingüístic establert a força de compromisos amb la ciutadania”. És a dir, els jutges declaren nul el decret i la portaveu reclama la “responsabilitat de tots” perquè es pugui aplicar una il·legalitat. I, a més, el responsable del conflicte, Bauzá, fet passar com a víctima d’una conjura. De quins compromisos parla Riera i de quina ciutadania? No cal parlar de cinisme; és molt més ajustat parlar de manipulació.

El millor que podria fer l’impresident Bauzá seria escoltar els experts, la comunitat educativa, el seny, la responsabilitat i els jutges, i abandonar la inoculació obligada d’aquest virus a la nostra escola. Però ja sabem que el cinquè president d’aquest país rebaixat a Comunitat vol el pitjor per ell i passar a la història provinciana com el més nefand cap de govern de la colònia.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.