Els dies i les dones

David Figueres

HOMENATGE A ANNA POLITKÒVSKAIA I A YAEL LANGELLA

La Fundació Peter Weiss per a les Arts i la Política, amb seu a Berlín, ha organitzat pel proper dia 20 de març una lectura mundial de textos de l’Anna Politkòvskaia. La data ha estat triada perquè sigui, d’ara en endavant, el dia de la mentida política. Un 20 de març començava la guerra d’Irac, encara que el mot "guerra" sigui ara com ara un mot reservat a la literatura i floreixin els "conflictes" i els "enfrontaments" com els "morts" són "baixes" o encara pitjor: "danys col·laterals". Eufemismes? Mentides?

A Catalunya, no hem volgut passar aquesta ocasió de clamar contra la mentida. Afortunadament són molts els qui s’han aplegat per cridar, bramar fins que les cordes bucals petin. S’afegeixen a aquesta crida:

El centre KRTU, del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, el PEN català, la Federació Catalana d’ONG pels Drets Humans, la Lliga dels Drets dels Pobles-Campanya Txetxènia trenquem el silenci, la gent de Cafè Central, la Factoria Escènica Internacional i la Fundació Sagrera.

En aquest acte, a més, es retrà homenatge a la Yael Langella, morta en un absurd accident el passat mes de gener, que va tenir una forta relació amb l’Anna Politkòvskaia i per la qual s’ha preparat una selecció dels seus poemes que llegiran escriptors i poetes, entre els quals m’incloc.

L’acte es farà el proper dimarts dia 20 de març, a les 8 del vespre, a la Nau Ivanow (C. Honduras, 30 de Barcelona) i consistirà en una lectura dramatitzada de textos de l’Anna Politkòvskaia i la lectura dels poemes de la Yael.

Hi sou tots convidats!  1. Hosti, una vegada casi que em pego amb un novaiorquès perquè jo li deia que les baixes colaterals eren morts igualment i ell deia que no, que eren coses molt diferents. Jo no sé si és que hi ha diferències culturals o és que simplement era idiota aquet paio.

  2. Que ningu s´enfadi pero al tema de Txetxenia, i jo que fa temps que visc al protectorat de l OTAN que hom anomena Estonia, ho he patit aixo. Constantment sen´s parla a la televisio aqui de les atrocitats dels russos al Caucas i ara si ara tambe veiem membres de partits estonis, alguns amb lligams molt estrets amb la CIA fer manifestacions de quatre gats amb l´esmorzar pagat i les cameres preparades davant l´ambaixada russa. Per un altre canto els palestins i els bascos son tractats com terroristes…els catalans no per sort…tot i que el sentiment general dels estonis es de menyspreu en vers els catalans de comentaris del tipus vosaltres no heu estat mai una nacio i tot aixo. Cal recordar que els estonis son esclaus de l´aristocracia baltoalemanya practicament fins a finals del segle XIX. I que ni tant sols hi ha senyals de la seva llengua escrita fins el segle XVI. I es tractaba d´una biblia….

    Esta molt be aixo dels drets humans pero vaja ara preocuparse de Txetxenia tal com estan les coses a Catalunya ho trobo una bajanada gran. En tot cas si es fa, doncs caldria explicar a la gent qui els va armar als txetxens quan el merder va comencar – la CIA amics meus, la CIA i els Saudis…

    Amb aixo no vull dir que estigui d´acord amb l´opressio que els russoas ha fet de tots els pobles que han oprimit durant anys i panys.Pero al mateix temps descomfio dels pobles que pacten amb la CIA per aconseguir armes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Anna Politkòvskaia: ni oblit ni silenci per dfigueres | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent