Els dies i les dones

David Figueres

FRESC

Us coneixeu de l’escola. Totes dues sou de Tarragona. Ara estudieu a Barcelona i us havíeu perdut la pista una bona pila de temps.

Tu, tens vint anys i  després de d’equivocar-te en triar el batxillerat de ciències i començar econòmiques, ara fas tercer de periodisme. A la facultat cadascú va la seva bola i tothom sembla que porti l’uniforme d’estudiant de periodisme, no és com abans -dius- que hi havia més mogudes. Enguany has descobert que t’agradaria fer, en acabar periodisme, alguna cosa relacionada amb Història de l’Art. N’estàs enamorada d’aquestes coses. Mentrestant, guanyes quatre duros treballant com a redactora i càmera en una tele local, els caps de setmana.

Durant aquests tres anys has canviat tres vegades de pis, vas acabar bé amb la Natàlia -hi ha amigues amb qui no es pot anar a viure mai-, ara vius amb gent més gran -tenen 24 anys i la cosa canvia-. Aquest estiu, a l’Ecuador, vas quedar fascinada per un noi que t’explicà a cau d’orella les peculiaritats de l’art colonial del centre de Quito, però la cosa no va passar d’aquí. Allò amb aquell cambrer fa temps que es va acabar. Ara no estàs amb ningú.

Tens ganes d’estabilitzar-te una mica. Trobes que ara és el temps de ser a Barcelona tot i que a Tarragona la gent comença a moure’s i t’agradaria tornar-hi. Sigui com sigui necessites el mar i t’agradaria que avui plogués perquè així potser el partit que et toca cobrir, s’ajorna.

Tu, tens vint-i-un anys i estudies filologia àrab. Et va xocar que el primer dia de classe un professor us digués que per molt que treballéssiu, al final de la carrera amb prou feines sabríeu passar una frase d’àrab d’activa a passiva. A la teva facultat hi ha de tot: gòtics, mangas, popis i raperos. També algun gai. Als primers anys no gosen però al segon, tots surten de l’armari. Puntualitzes que cal diferenciar entre gais i locas.

Surts amb un noi de Tarragona. Vau ser molt amics i tal però ell tenia problemes d’autoestima i ho vau deixar córrer durant una temporada. Li ensenyes una foto que portes al mòvil. Aquest estiu ho heu tornat a provar i la cosa sembla que va com una seda. Ell ha de venir a fer un curs de disseny a Barcelona i us veureu més i serà genial, genial.

Enguany la teva germana va fer divuit anys i els pares li van regalar un viatge a Mèxic. Ella volia anar més rotllo platges i tu més rotllo arqueologia. L’huracà Emile us va agafar de ple a l’hotel. Va ser divertit. No, fa temps que no saps res de la Laura; un dia te la vas trobar de xiripa al Port. Sembla que encara estudia als Estats Units. A l’estiu treballes a una botiga de roba l’encarregat el qual es tirava la germana de la caixera però  no entens perquè paga el sou i els capricis de la caixera si es tira a la germana. Penses que hi ha alguna cosa que no quadra…

El tren arriba a Tarragona. Totes dues agafeu les motxilles i baixeu. Cap de les dues no us heu adonat que el noi que llegia al vostre costat, no ha passat pàgina en una hora de trajecte de tren.

 

 

 

 

 

 

 

 



  1. Això d’escoltar converses viatjant en tren és genial, és com submergir-se en històries d’altres, com en la literatura o el cinema. No cal intervenir, simplement parar l’orella. És un exercici sociològic dels millors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Quadern d'atzars per dfigueres | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent