Els dies i les dones

David Figueres

Publicat el 28 d'agost de 2007

DEBATS IDENTITARIS

… ah, no, no, escolti: jo sóc de Ferrari de tota la vida! 1. La identitat només és important per els que són ignorats i no poden participar com a tals -cas Reno-.

  Fins fa poc el britanics en prescendien de document. I ara que en tenen els escocesos ja volen un de més explicit.

 2. La identitat és important si no et cal un paper per a justificar-la. Si és així, és que s’ha confós la burocràcia que gestiona una nació amb la història que la fonamenta. Jo ja sé de qui sóc. Importa tant que el paio que em va escriure el DNI no ho tingui clar?

 3. M’has fet pensar primer en símbols, en necesitats, i en acostumaments.
  També en que hauríem de ser seriosos pel que fa al que considerem debat, i no dir-li ‘debat’ a qualsevol cosa que soni.
  I en la preocupació que alguns m’han fet arribar sobre la relació entre la independència de Catalunya i haver de deixar la millor lliga de futbol del món!

  Em quedo amb això darrer, al que responc normalment que no hi veig ni la relació ni la necessitat. Vull dir, ni la relació entre la independència política i la participació en una competició esportiva, ni la necessitat de no haver de redefinir, si així ho volen els que hi formen part (equips, seguidors, negociants, i especialment els esportistes que hi ha), aquesta lliga de futbol. Cosa que, per altra banda, em sembla també és prou convenient i necessari.

  Després els comentaris m’han portat a una altra qüestió: cal fer distinció, i no perdre de vista la diferència entre identitat i identificació. Suposo que la confusió nasqué, amb una o altre voluntat, o pot ser de manera irresponsable, en posar-li al document el nom de "carnet de identidad", o "carnet d’identitat". No sé com li diuen el l’anglès o en d’altres llengües. És un simple paper d’identificació limitada a algunes dades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Tribuna per dfigueres | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent