Els dies i les dones

David Figueres

CATALUNYA ÉS NACIÓ

No podré anar a aquesta manifestació, però si que procuraré anar a aquesta altra. M’he adherit a tots dos manifestos. Trobo que sempre s’han d’aprofitar les oportunitats de sortir al carrer i llençar la veu i que te la tornin rebregada de solidaritat.

Hi ha un fet que m’ha refermat en la meva convicció d’anar a esgolar-me el dia 18. Ha estat un díptic que he trobat a la bústia de casa de l’Associació Els Altres Andalusos. En tenia referència pel bloc del company Miquel Roman  i per les notícies del Casal Francesc Layret. Trobo que és un gest meritori.

Visc a Nou Barris, Barcelona, Barcelonès, prop de la plaça Virrei Amat. Com a persona interessada en saber en quina mena de barri viu, tot i que Nou Barris inclou un territori prou extens, he pogut constatar que a la zona de Vilapiscina, on em moc habitualment, la població la formen majoritàriament persones immigrades d’Espanya d’edat avançada, amb focus localitzats de sud-americans.

El barri, allunyat del centre, és ple de casals i centres cívics, cadascun, amb un bocí d’història per explicar. Hi abunden els capellans progressistes, les lluites veïnals. Tantes batalles diàries de la immigració per fugir de la ruralitat i integrar-se en una Barcelona que els donés carrers asfaltats, clavegueres i escoles pels xiquets.

No sé si n’hem sabut els catalans autòctons d’escoltar les veus dels molts col·lectius "d’altres" que durant els cinquana i els seixanta van donar els seus braços en la confecció del nostre país. Alguns dels seus fills van aprendre la llengua que els acollia. Altres van seguir expressant-se en la llengua dels pares, la del barri. Les teories de l’esquerra més cavernícola, que es llençà a l’evangalització social associant el català -i tot el que representava- al món de la burgesia, va fer més mal que bé.

Tal i com estan les coses, però, trobo que un manifest com el què ha redactat l’associació Els Altres Andalusos i que ha tingut la deferència de fer arribar a la gent del barri, és un pont d’unió per aquells que Catalunya és tan sols la terra que els acull i pels qui creiem fermament que la primera pedra pel nostre ple desenvolupament com a nació, és la independència d’Espanya. Em trec el barret.

Regió? Autonomia? Nació? No, no és el mateix.

Catalunya és Nació significa educació, salut, habitatge i residències per a la gent gran.

Catalunya té dret a recaptar tots els impostos que paguem, per posar fi a les injustícies que patim, invertir aquests recursos en benestar, infrastructures, i acabar amb els peatges. Volem tenir accés als serveis que moltes comunitats autònomes poden pagar i nosaltres no.

Catalunya és Nació significa tolerància, cohesió, igualtat i oportunitats.

Per ser el que sempre hem estat: una terra d’acollida, que no pregunta d’on venim, sinó que aspira a compartir entre els catalans de sempre i els catalans nouvinguts un futur millor. Hem de ser un poble cohesionat, un sol poble, una societat que col·labora per créixer: l’únic camí possible cap a la igualtat d’oportunitats.

Catalunya és Nació significa solidaritat sense imposició.

La solidaritat s’ha de fonamentar en l’acord. Un acord bo per a tothom, que no limiti el creixement de ningú, ni creï desigultats dins de la societat catalana.

Catalunya és Nació significa acabar amb els insults i les amenaces.

Perquè només ens respectaran si l’estat espanyol reconeix a la societat catalana la capacitat per prendre les seves decisions. Els insults s’adrecen contrat tothom que viu a Catalunya, sense distinció de llengua o origen. Tots hem d’exigir respecte per a la nostra societat i per a les nostres decisions.

Catalunya és Nació és el futur dels nostres fills.

Perquè tu i ells som aquí, i el millor per a Catalunya és el millor per a tothom. Volem una nació moderna, tolerant, cohesionada, solidària, respectada, amb benestar i futur. La Catalunya que deixem és la que els nostres fills heretaran. Només la paraula "nació" defineix la Catalunya que necessitem.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Tribuna per dfigueres | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent