Els dies i les dones

David Figueres

Publicat el 16 de maig de 2008

FELINS

Te’ls pots trobar en els llocs més insospitats. Normalment van sols, o soles. Et clissen de lluny i inicien un aproximament felí. Amb lentitud, sense deixar-te de petja. Controlant els teus moviments. No saps com, però els notes. Intueixes, perceps, que són allí observant-te. Esperant el moment oportú. De vegades estàs de sort i pel que sigui, ells no arriben a consumar allò que s’han proposat. Altres vegades, no pots escapar-te’n ni que vulguis.

Avancen cap a tu amb discreció però sense permetre que res s’interposi entre ells i la seva missió. Se’t posen al costat. Et somriuen. A vegades inicien la maniobra amb pròlegs intranscendents, per trencar el gel, perquè no es noti tant. Però així que ja et tenen, o es pensen que et tenen, al seu sac, amb una caiguda d’ulls et deixen anar la primera de les frases: “M’han dit que tu escrius, oi?”

Esperes a tornar-hi a veure així que la polseguera que ha deixat la primera bomba s’esvaeix. Una altra vegada el teu radar no ha detectat res. Informe de baixes: les usuals en aquests casos. Saps que això només és el començament. Et té. Tot plegat no ha fet més que començar. Et poses l’equip de campanya. Esperes que xiuli el proper projectil. Arriba, sempre arriba. “Tu hauries d’escriure la història de la meva vida”, et diu.

I la resta ja és un bombardeig amb tota regla. Infanteria de fets al·lucinats metrallant-te per tot arreu, cavalleria de casaments, divorcis, infàncies desgraciades al galop. Artilleria d’anècdotes amb dates, llocs i anys sense ordre ni concert. Wagner comença a sentir-se per tot. Pot ser l’obertura del Tannhäuser o de Lohengrin. El subjecte s’esbargeix sense cap mena de censura. Posant al teu abast, ralentint-se com a les pel·lícules de Sam Peckinpah, tot aquell devessall de misèries sense cap vergonya. Com si et conegués de tota la vida. Com si l’haguessis d’absoldre a través del llibre que no escriuràs mai.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Lírica lleugera per dfigueres | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent