Els dies i les dones

David Figueres

Publicat el 4 de maig de 2008

LECTURA DRAMATITZADA: ESCRITS DES DE LA PRESÓ

L’any 1997 sortia publicat als Estats Units el recull de textos This prison where I live, a cura de Siobhan Down i amb un pròleg del premi Nobel de literatura Joseph Brodsky. El llibre era un encàrrec del PEN Internacional per celebrar el seu 75è aniversari. Tots els escrits tenien un denominador en comú: havien estat dibuixats per escriptors que havien estat empresonats.

Ara el PEN Català conjuntament amb l’editorial Aresta, n’ha fet una tria d’aquells esfereïdors escrits afegint-hi textos d’escriptors catalans que havien deixat testimoni de com se’ls havia privat de la llibertat més absoluta. Un colpidor aplec que s’ha titulat Escrits des de la presó.

Transitar per aquest univers de reixes, de privacions, de fam, de fred, d’impotència, no és un viatge agradable. Per un escriptor, que el tanquin en una cel·la, és molt més que un robatori de la llibertat, és trencar les ales a la veu, esbotzar la paraula per fer-la presonera de l’odi i del silenci imposat.

Sabedors que aquesta veu no ha de quedar en l’oblit, que ha de ressonar per tots els àmbits de la nostra consciència, el PEN Català ens demanà a mi i a l’actriu i ballarina Eva Roig, que les diguéssim aquestes paraules, que esverléssim, mot a mot, el silenci que indueix a l’oblit, al triomf de l’odi, acompanyant a l’acte de presentació de l’esmentat volum.

De moment les presentacions confirmades són les següents:

A Barcelona, dimecres dia 7 de maig a les 19:00 h. a l’Ateneu Barcelonès

A Torroella de Montgrí, el dissabte dia 10 de maig a les 18:00 h a Can Quintana

A Girona, el dimecres dia 14 de maig a les 19:30 al Centre Cultural la Mercè

Serà un plaer poder comptar amb la vostra companyia.

 



  1. Una proposta molt interesat tot i que m’hauria agradat llegir l’índex d’autors. La llàstima es que per qüestió de temps no podré assistir. Això sí, tot i que tard, he penjat un post al respecte a un dels meus dos blocs.

  2. Acabo de publicar un apunt sobre el llibre. Encara que sigui un llibre trist, val la pena recollir uns SOS que, com dic, són malauradament vigents a tot el món. 

    Salutacions cordials.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de PEN Català per dfigueres | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent