SUBSCRIPCIÓ

El dia 22 de novembre, un grup de blocaires va ser convidat per Artur Mas a xerrar sobre això dels blocs. Al Toni Ibàñez, a més, li feren una entrevista. Dels congregats, conec a través de les  tecles, a més del citat escriptor, en Xavier Mir i en Marc Roca. Al Marc Arza, compare ganxet, ens hem trobat en això de la virtualitat després de molts anys de no veure’ns tot i haver compartit "més d’una aventura" quan jo encara les campava per Reus. Els llegeixo i els segueixo. Em semblen una bona representació de la catosfera.

M’han agradat les paraules del Toni a l’entrevista, per això m’hi adhereixo, me les faig meves i us les llego. Molt més després de llegir això.

Quin paper creieu que pot jugar la catosfera?

Internet és la revolució mediàtica més important de la història de la humanitat. Dins d?aquesta revolució, els blogs representen la manifestació més clara del nou paradigma 2.0: una àgora virtual on les veus s?expressen lliurement, sense filtres ni intermediaris; la utopia del logos democratitzat: intercanvi d?idees, coneixement compartit, intel·ligència col·lectiva? El ciutadà connectat ja no és un simple receptor passiu, sinó que actua i interactua, tria, decideix, participa? La catosfera juga el paper d?avantguarda, és la punta de llança d?aquesta nova era. Catalunya serà catosfèrica o no serà.

Quines oportunitats ofereix la xarxa que el catalanisme no ha de desaprofitar?

Hem d?estar presents a la xarxa per dos motius: primer per a reconèixer-nos entre nosaltres com a membres d?una mateixa comunitat lingüística i cultural; i després per a donar-nos a conèixer al món global. El que ens identifica és la nostra catalanitat. La catosfera gaudeix d?un pluralisme fresc, dinàmic, innovador; bullim en idees i projectes engrescadors. Aquest és el nostre millor patrimoni, i aquí rau el potencial catosfèric. En què pot ajudar Internet per situar Catalunya al món? La marca ?Made in Catalonia? ha de ser sinònim de prestigi i qualitat en tots els àmbits. El domini .cat ja ens ha convertit en una nació digital. Ara cal omplir aquest domini d?excel·lència. Ens hem de comprometre en la recatalanització del país, seduir amb la nostra energia creativa, sentir-nos orgullosos de la nostra identitat. I que el món sencer s?hi emmiralli i ens admiri, que vinguin i diguin: jo també vull ser català, què he de fer, on m?he d?apuntar?

Quin ha de ser el rol dels polítics catalanistes a la catosfera?

Que apliquin la política 2.0 El ciutadà ha de participar en el procés no només un cop cada 4 anys, sinó contínuament, interaccionant. Els grans mitjans de masses (TV, premsa, ràdio són impersonals, unidireccionals) poc a poc són suplantats per aquesta comunicació immediata entre els individus els quals seleccionen activament el que volen escoltar, llegir, escriure… Promoure un sistema d?informació obert en el qual tots siguem tractats de forma més personal. Cada internauta es converteix en una font d?opinió que cal tenir en compte. Oferir la possibilitat d?una relació més directa amb els polítics. Aprofitar la catosfera per a la difusió de missatges, promoció de campanyes, mobilitzacions, etc. Una nova forma d?activisme. Cal guanyar internet perquè la ciutadania reclama noves maneres de fer. No podem seguir amb esquemes caducats del segle passat. Els polítics han de respondre a les noves exigències del ciutadà 2.0.

Un pensament a “SUBSCRIPCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *