Els dies i les dones

David Figueres

FERRATERIANA

Començo amb aquesta entrada, un seguit d’articles al voltant de la figura de Gabriel Ferrater. Trobo que en dos anys de bloc, no n’he parlat gaire, per no dir gens. D’aquesta manera m’obligarà si no a fer una relectura de l’abundant bibliografia, si almenys de desenteranyinar material que pot ser interessant de mostrar.

 Pesarà més la voluntat de ser didàctic que no pas altra cosa. No garanteixo una continuïtat estricte, però si que intentaré donar-ne una visió el més àmplia possible per tal que tothom se’l pugui fer seu, que és del que es tracta amb els grans poetes.

Per anar obrint la gana, no us podeu perdre dilluns que ve al Teatre Lliure, a Barcelona, la lectura que en fa Pere Arquillué. Vaig veure l’espectacle ja fa anys al teatre Fortuny de Reus i la veritat és que seria una llàstima, per aquells que hagin sentit el cuquet rosegar-los de qui era aquest tal Ferrater, de perdre’s aquest recital. Jo no me’l penso perdre.

Us enllaço la ressenya que la gent de Le Cool em va demanar per a la seva publicació.

Des d’Arbúcies, els amics de Versons, em fan arribar informació sobre l’espectacle que han confegit a partir també dels textos de Ferrater. “Les dones i els dies”. L’espectacle va ser estrenat aquest desembre a Arbúcies mateix. Adjunto el pdf amb la proposta per si algú s’anima a contractar-los.

 



  1. Tot i que ja tenen els actes d’aquest hivern tancats els hi passo el pdf a l’entitat Ger del meu poble per si els interessa. Hi tinc relació, a veure que hi diuen!

  2. Gràcies pel cop de mà en la difusió d’aquest espectacle, que hem preparat amb molta il·lusió i que esperem poder fer girar perquè la poesia de Ferrater arribi a tantes orelles com sigui possible.

    Un abraçada des d’Arbúcies!

  3. No fos que no t’hagis assabentat.
    Avui és notícia a vilaweb:

    DIVENDRES,
    12/01/2007 – 13:14h
    Publiquen tots els números de la revista Gorg en un
    disc compacte
    Es recupera la revista bibliogràfica publicada a
    València durant el franquisme.
     
    Vaig a fer una ullada a unes pàgines a les que m’envia la notícia, on expliquen la importància que va tenir la revista, els problemes
    que va patir, els conflictes amb els censors i el punt de vista que tenia
    .

    M’anirà molt bé la teva presentació de Gabriel Ferrater.
    Moltes gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ferrateriana per dfigueres | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent