Els dies i les dones

David Figueres

Publicat el 3 de gener de 2007

QUINA MANETA TAN FREDA

L’hivern s’ha desvetllat com el pitjor en molt de temps. Hi fa fred a la cambra. Un suburbi de París. L’estufa que escalfa amb timidesa l’estança, tot just fa un moment s’ha empassat el plec de fulls amb la darrera obra de teatre que ell ha escrit. El seu company de pis, pintor, volia cremar un dels seus quadres. Però han temut que la pintura els pogués intoxicar. Se n’ha anat a fer una cervesa. Ell s’ha quedat a escriure al seu bloc. Darrerament és l’únic que el consola.

Té les mans balbes. Li costa escriure. No ha sopat. La nevera és buida. Truquen a la porta. Una noieta tota ulls. Fa poc que s’ha mudat al pis del replà. Li demana si té internet a casa. Ell li diu que sí. La noia, molt prima, del Senegal, com ell,  li diu que ha de fer una consulta urgent. El seu ordinador no funciona. Ha de confirmar unes dades perquè li atorguin una beca. Necessita una clau d’accés per entrar a la web. Ho prova una vegada i una altra i no se’n surt. Nerviosa, s’aixeca d’una revolada. Diu penjaments contra l’ordinador. Es posa les mans al cap: es mareja. Mira d’agafar-se a una cadira però perd l’equilibri i cau desmaiada a terra.

Trasbalsat ell la recull de terra i l’asseu al sofà esfilagarsat. Torna en sí. Va a la cuina i li dóna a beure una mica d’aigua. S’asseu davant l’ordinador i li demana que li digui la clau d’accés. Malgrat poder accedir sense problemes, no li ho diu. Vol tenir-la una estona més al seu costat. Hi ha quedat presoner d’aquell esguard. Minimitza la pàgina. Ella fent tentines, s’acosta a l’ordinador i tecleja maldestre. Sense voler, ell li toca la mà. Està erta. Li ho diu sense saber res d’un senyor que es deia Puccini. Comencem a sentir els puntejats de l’arpa.

       



  1. Vaig fer-ho aquest dia; i avui afegiria que m’encanta el detall: Li ho diu sense saber res d’un senyor que es deia Puccini.
    Molt bonica la escena, les escenes que vaig visitar. Molt boniques les paraules, les respostes a qui ets?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Arpegis per dfigueres | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent