Els dies i les dones

David Figueres

6 ANYS SENSE ANNA POLITKOVSKAIA

Avui fa sis anys que van assassinar Anna Politkovskaia. Ben poques notícies noves podem aportar al seu cas. Una pantomima de judici als seus possibles botxins i la posterior posada en llibertat. Una cortina de fum per amagar la impossibilitat de Rússia de desprendre’s del totalitari Putin que ha fet del país el seu regne.

De Txetxènia tampoc en podem dir res de nou. També el dictador Kadírov, a semblança del seu pare polític de Moscou, se les campa pel Caucas sent amo i senyor de tot el que trepitja. Sembla que es tracti d’un mirall. Un macabre mirall de terror.

També en el cas de l’opressió hi ha imatges germanes. Mentre que a Rússia coneixem el cas de les Pussy Riot  i tot l’enrenou internacional que ha generat, de Txetxènia ens ve el testimoni de la Zara Murtazalieva empresonada durant 8 anys per uns càrrecs de dubtosa imputació. Llegir-ne el seu testimoni torna a fer-nos posar els pèls de punta.

No ens cansarem de repetir que a Rússia i a Txetxènia s’aplique mètodes que fan pensar en tot menys en la democràcia. Que rere l’aparença de la normalitat, neden per les clavegueres, avui encara, els qui es van encarregar d’eliminar l’Anna i tantes d’altres persones que han perdut la vida a Rússia i al Caucas només per intentar acostar-se a la veritat.

L’única cosa que podem fer és no callar. No oblidar la mort de l’Anna. No caure en el mateix silenci feridor de tantes víctimes que necessiten una veu que digui al món com les gasten Putin i els seus.

No t’oblidem Anna.   
   
 
       



  1. Gràcies David per recordar-ho. No podem callar i no podem oblidar la mort de l’Anna. El món necessita moltíssimes veus per dir a tothom què fa en Putin, que ha fet, i que seguirà fent si ningú li para els peus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Anna Politkòvskaia: ni oblit ni silenci per dfigueres | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent