HUGOENEA

L’abril del 2009 la Euskal Idazleen Elkartea (Associació d’Escriptors bascos) va signar un conveni amb la població de Pasaia per tal de posar en marxa un projecte: la Casa de l’Escriptor. Hugoenea va ser el nom escollit en homenatge a Victor Hugo, que va passar una temporada en aquesta localitat de Gipuzkoa. Hi ha una casa museu que ho recorda.

Aquest projecte consisteix en la cessió d’un petit apartament a Pasaia, concretament a Donibane, un dels barris d’aquesta petita població costera del Cantàbric, per tal que un escriptor que s’expressi en basc o en qualsevol altra llengua minoritzada -el català entre elles- pugui fer-hi una estada d’un màxim de 15 dies per treballar en un projecte literari. El pis gaudeix de totes les comoditats a més hi ha un ordinador, impressora i accés a internet.

Vaig saber d’aquesta beca a través de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i com que tinc entre mans un assumpte literari d’una certa volada, vaig trobar que seria perfecte passar una setmana una mica enretirat del món per tal de treballar-hi amb intensitat.

Tal i com demanen les condicions per accedir a l’estada, vaig enviar un currículum, una mostra del projecte i una presentació del mateix.

Fa mesos que vaig rebre la confirmació que el meu projecte literari havia estat acceptat i que per tant, en les dates que indicava, podria gaudir d’aquesta estada a Euskal Herria.

La setmana que ve, doncs, l’endemà de la Diada, agafaré el tren cap a Donostia i d’allí en bus fins a Pasaia. M’hi estaré fins l’altre diumenge.

Ja us ho explicaré.

(Si no l’erro, crec que el piset és als balcons verds que es veuen a l’esquerra d’aquesta imatge de Pasaia)

2 pensaments a “HUGOENEA