Pols d'estels

El bloc d'Enric Marco

Publicat el 20 de juny de 2007

La ESA demana candidats per a missions simulades a Mart

Les dures condicions d’aïllament físic que hauran d’afrontar els futurs astronautes a Mart, amb un viatge que durarà uns dos anys, fa necessari que prèviament a la Terra es facen unes missions simulades on es reproduesquen totes les fases del viatge.

Per tot això, l’Agència Espacial Europea (ESA) està actualment cercant 12 voluntaris per a participar en aquestes missions simulades a Mart per als dos pròxims anys.

També necessita metges que vulguen passar un temps a l’Antàrtica en l’estació Concòrdia de la ESA.

Si esteu interessats podeu seguir llegint….

Viatjar a Mart no va a ser un empresa fàcil. Si l’anada i tornada a la Lluna es feia utilitzant les naus Apollo dels anys 70 en uns 3 dies, es calcula que anar a Mart, explorar-lo i tornar a la Terra pot costar uns 520 dies, quasi dos anys.

Les innovacions tecnològiques que caldrà fer, encara que importants, no són res en comparació en els possibles problemes psicològics del grup d’astronautes que aniran dins de la nau rumb a Mart. Durant 520 dies ells hauran de ser autosuficients. Una vegada la nau estiga en direcció a Mart no podrà tornar a casa sense passar abans per Mart. Una petita malaltia, una apendicitis o un mal de queixal han de ser resolts a bord. Encara que milers de persones estiguen pendents d’ells a la Terra, tot ho hauran de fer ells sols. A més les comunicacions trigaran uns 20 minuts des de Mart a la Terra i altres 20 minuts en la direcció contraria. És a dir, qualsevol consulta trigarà 40 minuts en ser constestada.

Cap persona ha estat aïllada tant de temps sense cap contacte directe amb altres humans. Només els nàufrags o supervivents en illes desertes poden acomparar-se. Per tot això la ESA ha organitzat unes missions simulades juntament amb l’Institut Rus de Problemes Biomèdics (IBMP) i enviaran una tripulació conjunta de sis persones en la missió simulada a Mart de 520 dies de durada.

La simulació semblarà un autèntic viatge a Mart, incloent fins i tot la fase d’exploració de la superfície marciana. Els aliments que prendran seran els mateixos que es donen als astronautes de l’Estació Espacial Internacional.

Les simulacions es faran a la Terra, en unes instal·lacions a Moscou. Primerament es farà un estudi preliminar de 105 dies l’any que ve i un altre també de 105 dies més endavant. La missió completa de 520 dies es realitzarà a finals de 2008 o principis de 2009.

La ESA busca 12 voluntaris que estiguen disposats a participar en les simulacions i, per tant, ajuden a dur endavant els preparatius de lacció real: una misió a Mart.

Si voleu obtenir més informació mireu aquesta pàgina de la ESA.

Els telèfons de contacte i correus electrònics per si voleu participar es troben en aquesta altra pàgina. Teniu tot lestiu per pensar-vos-ho.¨El termini acaba el 30 de setembre 2007.

Si sou metge o amb coneixements mèdics podeu participar en els projectes cientifics i tècnics que es realitzen a lestaciò de recerca antàrtica Concòrdia. Els telèfons de contacte i correus electrònics per a aquesta missió es troben en aquesta altra pàgina. Teniu tot juliol per pensar-vos-ho. El termini acaba el 31 de juliol 2007.

Bé, animeu-vos i ja em direu…..



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sistema solar per Enric Marco | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent